“U” vs. Vaslui 2-1! “Alb-negrii” au renăscut sâmbătă seara şi stau departe de retrogradare

Publicat de Cosmin Lucaci  /   May 04, 2013 - 9:48 pm  /   Publicat în slider, Sport  /   Nici un comentariu
Alin Buleică a marcat primul gol al Universităţii / Foto: redacţiadeştiri.ro

Alin Buleică a marcat primul gol al Universităţii / Foto: redacţiadeştiri.ro

După două înfrângeri consecutive cu Mediaş şi Ceahlăul, care au realimentat temerile despre retrogradare, trupa lui Ionel Ganea a reînviat în faţa moldovenilor din Vaslui, într-o seară specială pentru creştinii de rit bizantin.

Printr-un joc pragmatic şi bătăios, “alb-negrii” au dominat Vasluiul, o formaţie resemnată şi fără obiective în acest sezon.

Universitatea a predat o adevărată lecţie de eficacitate la puţinele atacuri din prim repriză, izbutind să destabilizeze defensiva ezitantă a moldovenilor, cu ex-clujeanul Andrei Cordoş în prim plan. După o primă jumătate de oră fără faze concrete de poartă, “studenţii” au provocat un prim cutremur în poarta lui Straton. Alin Buleică, jucătorul providenţial al lui “U” din retur, a reuşit golul etapei din acţiune. După ce a trecut elegant în tuşă de N’Doye, acesta a pătruns în careu şi i-a înşirtat pe rând pe Cordoş şi Charalambous şi a trimis pe jos din întoarcere, în colţul scurt (min. 34). Buleică i-a dedicat şi de această dată golul bunicului său, pentru care pregătise un tricou inscripţionat pe banca de rezerve.

Admirabilul public de pe Cluj Arena s-a luminat la faţă, împingând practic echipa de la spate. Momentul de magie al clujenilor s-a prelungit până în minutul 38, când nigerianul Tony i-a scos perfect balonul în careu pentru Nicola, iar ultimul l-a executat pe Straton pentru 2-0! Asemeni lui Buleică, fundaşul de bandă s-a aruncat direct în braţele “Ganezului”, omul pe care nu l-a girat nimeni la instalare, dar care a reuşit să o facă pe “U” să joace fotbal.

Universitatea a reuşit să îşi menţină tonusul şi incisivitatea şi în repriza secundă, când jocul s-a încins la mijlocul terenului. Gazdele au acceptat dominarea Vasluiului, având şi avantajul celor două goluri. Unicul moment delicat al trupei lui Ganea s-a consumat în minutul 70, când arbitrul Haţegan a dictat un penalty, după ce un balon l-ar fi lovit în mână în careu pe Ninu. Lucian Sânmărtean a transformat pentru 2-1. “U” Cluj nu s-a pierdut cu firea şi a rezistat până la final, atacurilor dure ale oaspeţilor.

Universitatea se află pe locul 12 cu 32 de puncte şi se menţine în afara zonei fierbinţi a clasamentului. “U” va juca următorul meci în deplasare, miercuri, la Galaţi.

“U” Cluj nu moare!

În pauza partidei au fost premiate, la iniţiativa suporterilor (ASR 1919) şi grupele de copii, născuţi în 2001, care au participat, sâmbătă, la Centrul de preăgătire “Dan Anca”, la prima ediţie a memorialului “Gh. I. Bodea”. Trofeul a fost câştigat de echipa micuţii de la Universitatea Cluj, care au fost aplaudaţi la scenă deschisă de cei peste 3.000 de spectatori prezenţi pe Cluj Arena, la turul de onoare. “U Cluj nu moare!”, a fost mesajul galeriei din peluza Sud.

Ionel Ganea: “A fost o victorie foarte importantă pentru noi, un meci greu cu o echipă care are ca obiect calificarea în Europa. Cred că am arătat ca şi o echipă şi rezultatul e meritat. Sper ca toată lumea care ţine cu Universitatea Cluj să aibă Paşti fericite”, 

*

UNIVERSITATEA CLUJ vs. FC VASLUI 2-1 (2-0)

Au marcat: Buleică (34), E. Nicola (38) / L. Sânmărtean (70 pen.)

“U”: V. Niculescu – R. Ciupe, A. Raţiu, Ninu, E. Nicola (66 G. Mendy) – Bucşă, Muzac (75 Szilagyi) – Buleică, Ad. Popa II, Borza (63 Apostu) – N. Tony. Antrenor: Ionel Ganea
Rezerve: D. Moldovan, Takacs, Dedu

Vaslui: C. Straton – Heil (66 Nedzipi), Celeban, Cordoş, Charalambous – N’Doye, Jumisse – Sînmărtean, Popovici, N. Stanciu – Temwanjera. Antrenor: Gabi Balint
Rezerve: Cerniauskas, Jitaru, Neniţă, Buziuc.

Arbitru: Ov. Haţegan. Asistenţi: Ed. Ungureanu, Iulian Radu.

Stadion: Cluj Arena. Spectatori: 3.000

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.