Stradivarius la liber: concertele oferite gratuit de Alexandru Tomescu ajung la Cluj în luna mai

Publicat de Bianca Felseghi  /   May 07, 2013 - 12:29 pm  /   Publicat în Cultură, slider  /   Nici un comentariu
Violonistul Alexandru Tomescu cântă pe o vioară Stradivarius din 2007/FOTO: class.ro

Violonistul Alexandru Tomescu cântă pe o vioară Stradivarius din 2007/FOTO: class.ro

Dacă n-aţi ascultat până acum sunetul unei viori Stradivarius, construită în 1700, aveţi ocazia să vă delectaţi cu sunetul asociat celui mai celebru maestru lutier al tuturor timpurilor. Violonistul Alexandru Tomescu va concerta la Biserica Reformată din Cluj-Napoca în 13 mai cu o astfel de vioară, iar accesul la eveniment este gratuit.

Violonistul, care a primit în 2007 dreptul de a cânta cu vioara lui Ion Voicu, un instrument Stradivarius din 1702, susţine în luna mai un turneu în 12 catedrale din 12 oraşe din România şi va interpreta integrala Sonatelor şi Partidelor de J.S.Bach pentru vioară solistă.

Turneul Naţional Stradivarius este dedicat fundaţiei Hope and Homes for Children al cărei susţinător este din 2012 Alexandru Tomescu. Hope and Homes for Children a reuşit în 15 ani de activitate să închidă toate orfelinatele de tip vechi din judeţul Maramureş, schimbând viețile a aproape 20.000 de copii, pe care i-a relocat fie în familiile de provenienţă, fie în asistenţă de tip maternal, fie în case de tip familial, oferindu-le o şansă la o viaţă cât mai apropiată de normalitate.

Itinerariul Turneului poate fi consultat aici. Intrarea este gratuită.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.