Festivalul simţurilor: fotografii realizate de nevăzători şi labirinturi la 18Plus

Publicat de Redacția de știri  /   May 10, 2013 - 8:49 am  /   Publicat în Cultură, slider  /   Nici un comentariu
Labirintul e inspirat din Şeherezada/FOTO: 18plus (c)

Labirintul e inspirat din Şeherezada/FOTO: 18plus (c)

Cel mai nou eveniment cultural anunţat la Cluj, Festivalul 18+ propune pentru zilele de 17 şi 18 mai mai multe activităţi ingenioase printre care şi un labirint multisenzorial inspirat din Şeherezada.

18+ propune şi o expoziţie cu lucrări realizate de numeroşi artişti fotografi nevăzători din întreaga lume. “Fotografia artiştilor orbi este încă o artă underground. Există o sumedenie de astfel de fotografi în lume care uimesc, zăpăcesc sau chiar tulbură cu expoziţiile lor neobişnuite, reuşind să capteze în lucrările lor un univers nebănuit, aproape inaccesibil celor mai mulţi dintre noi, distraşi constant de frenezia de culori şi de zgomote a unei lumi tot mai agitate. Dacă văzul şi simţul estetic sunt esenţiale în creaţia fotografică, care este atunci secretul acestor artişti care produc artă vizuală tocmai fără aceste elemente cheie?“, ne incită organizatorii.

În cele două zile ale festivalului, clujenii se vor putea pierde, la propriu, într-un labirint de 580 de metri pătraţi creat sub tema „1001 metri de poveste românească”: “Gândită ca o instalaţie interactivă, labirintul va însoţi şi colora paşii curioşilor care-i vor călca pragul, aidoma unei Şeherezade autentice, de-a lungul celor 1001 metri, cu motive, texturi, culori, sunete, ilustraţii, obiecte, texte tematice, descântece şi legende adunate din toate colţurile ţării. O instalaţie uriaşă care, pe lângă faptul că va fi un spaţiu senzorial excepţional, va reflecta frumuseţea tradiţiei, labirintul popular autentic“.

Cele două seri de festival vor fi animate de concertele Alexandrinei Hristov şi a lui Nadeah (Nouvelle Vague).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.