Clusterul IT din Cluj investeşte în pepiniera de informaticieni de la Liceul “Tiberiu Popoviciu”

Publicat de Bianca Felseghi  /   May 02, 2013 - 1:08 pm  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Liceul de Informatică va colabora cu clusterul de afaceri în domneiul tehnologiei/FOTO: li.cj.edu.ro

Liceul de Informatică va colabora cu clusterul de afaceri în domneiul tehnologiei/FOTO: li.cj.edu.ro

Reprezentanţii clusterului IT – asociaţia profesională formată din 23 de companii din domeniul inovaţiei tehnologiei informaţiei – a încheiat în 2 mai un parteneriat cu Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Protocolul de colaborare dintre cele două entităţi a fost contrasemnat şi de Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi are drept obiectiv atragerea elevilor către o carieră în domeniul software şi familiarizarea lor cu procesele, tehnologia şi cultura din companiile IT clujene.

Colaborarea dintre cluster şi liceul de informatică s-a pecetluit în aprilie 2013 în timpul celei de-a 4-a ediţii a concursului de soluţii informatice “iTeam_net”, parte din Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene al Ministerului Educaţiei. Circa 100 de elevi din 23 de şcoli şi 5 judeţe, Cluj, Alba, Mureş, Sălaj şi Maramureş au concurat la trei secţiuni diferite, una destinată elevilor de liceu şi care a constat în rezolvarea  a două probleme de programare, cea de-a doua secţiune, de dezvoltare a unui soft educaţional în echipe formate din doi sau trei elevi de liceu şi o a treia dedicată elevilor de gimnaziu.

Parteneriatul urmăreşte realizarea pe termen mediu a două obiective importante pentru noi, şi anume încurajarea elevilor de la profilul de informatică să urmeze o facultate de specialitate şi facilitarea înţelegerii de către aceştia a mediului de lucru dintr-o firmă de IT, a metodologiilor şi tehnologiilor folosite şi a oportunităţilor pe care le oferă o carieră în domeniul IT, în cadrul companiilor clujene”, spune Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster.

Începând cu anul viitor, concursul “iTeam_net” se va desfăşura în spaţiile UBB pentru a favoriza o participare mai numeroasă a copiilor-informaticieni din regiune.

Clusterul IT din Cluj a fost înfiinţat în toamna lui 2012 şi regrupează cele mai importante companii din zona tehnologiei. În acest pol de dezvoltare au fost atrase şi cele două universităţi care oferă specializare în domeniu, Universitatea Tehnică şi UBB. În următorii 15 ani, clusterul IT ar trebui să ajungă la circa 20 de mii de angajaţi, în timp ce nivelul investiţiilor ar trebui să ajungă la 300 de milioane de euro.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.