Un scurtmetraj independent “made in Cluj” a fost selectat la Festivalul de film de la Cannes

Publicat de Bianca Felseghi  /   April 23, 2013 - 10:34 am  /   Publicat în Cultură, slider  /   3 Comentarii
Cristian Pascariu a ajuns la Cannes după 4 scurtmetraje premiate în ţară şi străinătate/FOTO: Laura Balc.ro

Cristian Pascariu a ajuns la Cannes după 4 scurtmetraje premiate în ţară şi străinătate/FOTO: Laura Balc.ro

Filmul “După un an” regizat de Cristian Pascariu va fi proiectat la Cannes, cel mai prestigios festival de film din Europa care va avea loc în perioada 15-26 mai. Scurtmetrajul îi are în prim-plan pe actorii Ionuţ Caras şi Irina Wintze şi are un subiect delicat: văduva unui bărbat ucis îl întâlneşte pe criminalul soţului său.

Cele 11 minute de dramă au impresionat juriul de la Cannes, astfel că filmul lui Pascariu a fost unul dintre cele câteva zeci de mii de propuneri care inundă în fiecare an sectorul “short film corner”.

Am filmat anul trecut în Cluj, după o idee de Ionuţ Caras pe care am dezvoltat-o împreună. Principala dilemă din jurul filmului a fost cum vom trata subiectul: cum reacţionează o femeie care stă faţă în faţă cu criminalul soţului ei? Urlă, ţipă, nu spune nimic?“, a declarat Cristian Pascariu pentru RedacţiadeŞtiri.ro.

Regizorul este absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul UBB Cluj şi la finalul anului trecut a pus pe picioare o companie independentă de teatru şi film, Create.Act.Enjoy alături de alţi patru colegi, trei actori şi un regizor de teatru.

Anual sunt acceptate undeva la 1500 de scurtmetraje, dar e o secţiune unde filmul poate fi văzut şi selectat în alte festivaluri internaţionale, poate fi vândut. E un fel de piaţă cu deschidere internaţională“, a mai spus tânărul regizor care mai câştigat în 2010 premiul Black Pearl la Abu Dhabi şi premiul pentru cel mai bun film studenţesc la Festivaul Open Society Shorts în 2011.

Cristian Pascariu îşi va însoţi filmul în Franţa, la Cannes, iar acum lucrează la un lung metraj, comedie neagră. Din distribuţia “clujenească” de pe afişul filmului “Un an mai târziu/One year after” mai face parte actriţa Diana Buluga, Raluca Lupan, Emeric Imre, Radu Lărgeanu şi Aaron Şerban.

3 Comentarii

  1. Mihail Onaca 23 April 2013 10:44 am

    O mică precizare: compania este Create.Act.Enjoy

    Pentru mai multe detalii: https://www.facebook.com/Create.Act.Enjoy

  2. Pingback: Facultatea de Teatru si Televiziune » Filmul “După un an” regizat de Cristian Pascariu va fi proiectat la Cannes

  3. Pingback: Imaginea TIFF din 2013 e un puzzle din 10 filmuleţe. Fiecare zi a festivalului are alt trailer. | Redacția de ȘtiriRedacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.