Uioreanu a propus alegeri în PNL Cluj în 14 septembrie. Nicoară se mai gândește

Publicat de Codruța Simina  /   April 12, 2013 - 1:41 pm  /   Publicat în Exclusiv, slider  /   Nici un comentariu
Situația din PNL Cluj s-ar putea tranșa în luna septembrie, dacă liderii cad de acord asupra unei date pentru organizarea alegerilor / FOTO Pagina de Facebook a politicianului Marius Nicoară

Situația din PNL Cluj s-ar putea tranșa în luna septembrie, dacă liderii cad de acord asupra unei date pentru organizarea alegerilor / FOTO Pagina de Facebook a politicianului Marius Nicoară

Ședință cu scântei joi seara în Biroul Permanent Județean (BPJ) al PNL Cluj: după ce membrii Biroului s-au plâns că PSD are conducerea în cele mai multe și cele mai “bune” deconcentrate, Horea Uioreanu a propus ca în 14 septembrie să fie aleasă o nouă conducere pentru PNL Cluj. În acel moment, spun sursele RedacțieideȘtiri.ro, senatorul PNL Marius Nicoară, actualul președinte al organizației, s-a înfuriat și apoi a plecat de la ședință.

“S-a discutat de deconcentrate, că majoritatea sunt luate de PSD și noi, în loc să avem mai multe funcții, le lăsăm unor PDL-iști, vezi cum e cazul lui Roșca de la ITM. Acolo, poziția de adjunct ar trebui să fie a PNL. Și sunt mai multe unde e această problemă, PNL nu prea se vede prin deconcentrate. Apoi, în final, s-a propus, conform statutului să organizăm alegeri. Uioreanu a propus în 14 septembrie, iar Nicoară a sărit în picioare, a zis că el nu știe ce face în ziua aia, că poate e în concediu, că nu se poate vota așa”, au arătat sursele Redacției.

Pe de altă parte, contactat de RedacțiadeȘtiri.ro, Uioreanu a negat că ședința ar fi fost tensionată. “Nu, dânsul a propus să discutăm această propunere săptămâna viitoare. Eu am propus data de 14 septembrie, e sărbătoare, poate să vină toată lumea din județ. Dealtfel, am propus organizarea alegerilor conform statutului”, a spus Uioreanu.

În ciuda insistențelor Redacției, senatorul Marius Nicoară nu a putut fi contactat. Ultimele alegeri din PNL Cluj au avut loc în 2010, iar mandatul președintelui ales este de 4 ani. Pe de altă parte, statutul PNL arată că după conferințele naționale de alegeri, se organizează alegeri la toate nivelurile organizațiilor locale.

Conflictul s-a instalat între Nicoară și Uioreanu în timpul campaniei pentru alegerile locale, când lui Nicoară i s-a reproșat că l-ar fi susținut mascat pe Alin Tișe, în detrimentul lui Uioreanu, pentru câștigarea mandatului de șef al Consiliului Județean Cluj. De atunci, PNL Cluj este divizat de certurile dintre cei doi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.