Turist în oraşul tău. Cinci lucruri mici şi tihnite de făcut sâmbăta asta la Cluj (ep.15)

Publicat de Bianca Felseghi  /   April 27, 2013 - 10:17 am  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Tina Fey poate îmbunătăţi calitatea unei zile. Garantat/FOTO: chronicle.com

Tina Fey poate îmbunătăţi calitatea unei zile. Garantat/FOTO: chronicle.com

Nu-i aşa că simţiţi o energie nebănuită care circulă prin creieraş, dar în acelaşi timp trupul e prea bleg şi nevitaminizat ca să facă faţă adrenalinei şi sfârşiţi, invariabil, butonând televizorul fără niciun interes? Ca să evităm asemenea risipă de momente libere, iaca o listuţă prietenoasă de umplut ziua:

1. Să zicem că încercăm să fim mai echilibraţi cu mâncatul, mai ales dacă, sub imboldul euforiei de soare, gândul rău ne-a făcut să încercăm costumul de baie. Mda, categoric se cere regim. Dacă nu aţi încercat până acum Nutribon, poate că e o variantă care să ţină scurt de foame. E vorba de un baton dulce cu fructe, nuci sau migdale, după o reţetă recomandată de nutriţionistul Nicolae Hâncu. E destul de săţios şi culmea, bun la gust. Nu mă aşteptam.

2. Prânzul n-o să vă prindă acasă, aşa că luaţi-vă un “sfeter” mai gros şi opriţi-vă la Irish Music Pub, de pe strada Horea. Comandaţi la pachet O’Lipie, adică un sandviş cu pui, morcovi, brânză şi ţelină. Ţelina e magnifică şi surprinzătoare la gust, rupe destinul maionezei. Aruncaţi-o în rucsac şi, la drum!

3. O raită prin Pădurea Hoia. Urcaţi pe Tăietura Turcului, apoi, în vârful dealului o tăiaţi brusc la stânga. Pe jos. Aici sunt mai multe variante, fie începeţi printr-o plimbare documentară la Muzeul Etnografic, profitând că e Post şi nu sunt nunţi şi mirese la maratoane de fotografie în pridvoarele de lemn ale caselor, fie vă aventuraţi de la drumul principal, prin pădure. Pe sus nu circulă maşini, eventual doar biciclete, aşa că aerul e mai respirabil şi veţi transpira sănătos. Când ajungeţi în capătul dinspre Grigorescu, aşezaţi sfeterul pe iarbă şi înfulecaţi O’Lipia.

4. Până la ora 16:00, pe platoul hipermarketului Cora, are loc un eveniment dedicat câinilor de salvare. Sunt tot felul de căţei dresaţi care au salvat oameni de la înec, din avalanşă sau de sub dărâmături. Merită să-i cunoaşteţi şi să vă puneţi o vorbă bună, că de, nu ştim niciodată…

5. La cinematografe rulează o comedie cu Tina Fey, “Admis cu pile“/Admission. Încă nu l-am văzut, deci nu mă înjuraţi dacă e slab, însă Tina Fey – după umila mea părere, una din cele mai talentate scenariste – e responsabilă pentru două uberamuzante showuri: Saturday Night Live şi “30 Rock”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.