Turist în orașul tău. Cinci lucruri mici și tihnite de făcut sâmbăta asta la Cluj (ep. 13)

Publicat de Codruța Simina  /   April 13, 2013 - 9:55 am  /   Publicat în Exclusiv, slider  /   Nici un comentariu
Prăjitura cu ceai verde se anunță delicioasă / FOTO Pagina de Facebook Demmers Teehaus Cluj

Prăjitura cu ceai verde se anunță delicioasă / FOTO Pagina de Facebook Demmers Teehaus Cluj

N-are rost să vă mai spun ce minunată, extraordinară, supercalifragi… e sâmbăta. În 13 aprilie, în episodul 13 al serialului nostru, vă propunem să fiți excentrici și fițoși, curioși. Și boemi, cât de cât.

1. În loc de cafea și mic dejun, încercați o prăjitură Matcha de la Demmers Teehaus. E verde și delicioasă, și mai ales foarte cremoasă. Ingredientul surpriză e pudra de ceai verde japonez Matcha. În afară de experiența unică a gustului, mai câștigați ceva la capitolul anti-oxidanți și alte substanțe despre care cercetătorii britanici spun că vă mențin tineri și viguroși.

2. Ca să vă “fericiți” în continuare papilele gustative, dați o fugă mai sus, pe strada Universității, la Casa Tiff, unde cereți un cocktail Grandma’s Cake. O să vă cufundați în arome de turtă dulce ca-n copilărie, măr copt și ceva alcool, nu foarte mult, doar atât cât să vedeți lumea puțin mai roz și timpul liber nițel mai lung… sau mai deformat, nu știm exact.

3….pentru că e momentul să lăsați deoparte toate inhibițiile și să călcați cu mare curaj pe “litoralul” Clujului, adică strada Piezișă, la restaurantul indian Indigo. Dacă nu sunteți gingași, noi v-am recomanda mielul, mai ales vindaloo sau masala cu carne tocată, care e și specialitatea bucătarului. Orice v-ați lua, e obligatoriu să gustați sosul de mentă, merită măcar pentru senzația de o clipită că faceți surfing pe o mare dementă. De mentă.

4. Până la ora 19.00, (vezi recomandarea nr.5), puteți în sfârșit să încercați ceva boemie. De exemplu, tot pe strada Peizișă e Elite, un bar cu terasa unde se ascultă roace, unele din tinerețe, altele dintr-o tinerețe mai recentă. Grohotișurile-s incluse. Dacă nu, în Piața Muzeului, vis-a-vis de Klausen e Soviet. Acolo vă puteți aduna firfireii pentru un cocktail în borcan. Fără frică, muștarul s-a spălat demult, cam din vremea când era program de două ore la televizor.

5. De la 19.00, vă invităm să-l așteptați pe Godot, la Teatrul Maghiar. Piesa e jucată de actorii Teatrului Național din Praga, coordonați de regizorul Michal Docekal, invitat și în 2012 la Cluj, în cadrul Festivalului Interferențe. Spectacolul are traducere în cască. Să vă tihnească!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.