Regulament sovietic impus de Mircea Arman la revista Tribuna

Publicat de Bianca Felseghi  /   April 25, 2013 - 8:43 am  /   Publicat în Local, slider  /   1 Comentariu
Regulamentul lui Arman se loveşte de opoziţia redactorilor/FOTO: Ştefan Socaciu (c)

Regulamentul lui Arman se loveşte de opoziţia redactorilor/FOTO: Ştefan Socaciu (c)

Angajaţii revistei Tribuna refuză să semneze un “nou” regulament de ordine interioară, conceput de Mircea Arman, în care li se interzice să îşi contrazică şeful fără acordul acestuia. Regulamentul a fost pus, la începutul acestei săptămâni, pe masa celor patru redactori angajaţi, a graficianului şi a celor din staful tehnic al revistei pentru a fi semnat.

Regulamentul de ordine interioară are 13 pagini în care sunt prevăzute drepturile şi obligaţiile angajaţilor, însă multe dintre formulări frizează absurdul şi au izul unor norme comuniste.

În documentul cu paginile căruia a fost tapetată uşa secretariatului pentru că fiecare să “ia la cunoştinţă”, se arată, printre altele că “ieşirea din instituţie se va face numai cu aprobarea conducerii instituţiei“, care “are obligaţia de a întări ordinea şi disciplina”.

Ziariştilor de la Tribuna le este interzis să “exprime în public aprecieri neconforme cu realitatea în legătură cu activitatea instituţiei“, “să facă aprecieri neautorizate în legătură cu litigiile aflate în curs“, iar  “în relaţiile cu reprezentanţii altor state” nu au voie “să exprime opinii personale privind aspecte naţionale sau dispute internaţionale“.

În plus, cei angajaţi nu mai pot vorbi cu presa, ca urmare a scandalului noului management care a depăşit pereţii redacţiei antrenând opinii pro şi contra la nivel naţional. “Relaţiile cu mijloacele de informare în masă se asigură de către conducătorul autorităţii, în condiţiile legii” se spune în document.

Salariaţii trebuie să semneze la venire şi la plecare o condică, lucru încetăţenit în instituţiile cu un număr mare de angajaţi, însă la Tribuna lucrează doar 4 redactori şi un grafician. “Semnarea condicilor de către angajaţi se face personal la începutul şi terminarea programului de lucru. Orice modificare neautorizată a condicii de prezenţă sau completarea ei fără drept atrage răspunderea legală, civilă şi penală“, ameninţă Regulamentul, care adaugă, de asemenea că “în timpul pauzei de masă lucrătorii revistei nu au voie să părăsească incinta“.

O altă prevedere spune „în exprimarea opiniilor, salariaţii revistei trebuie să aibă o atitudine conciliantă şi să evite generarea conflictelor datorate schimbului de opinii”, iar dezacordurile de opinie trebuie aprobate de superiorul ierarhic.

Un comentariu

  1. Pingback: Managerul Tribuna și-a dat bilet de voie pentru terasă :) | Redacția de ȘtiriRedacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.