VIDEO.Poetul clujean Manasia a intrat la “anchetă” în aplauzele scriitorilor clujeni

Publicat de Bianca Felseghi  /   April 22, 2013 - 11:08 am  /   Publicat în Local, slider  /   8 Comentarii
Mai mulți scriitori și tineri clujeni au venit să-l susțină pe poetul Ștefan Manasia / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Mai mulți scriitori și tineri clujeni au venit să-l susțină pe poetul Ștefan Manasia / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Câteva zeci de scriitori, angajați ai instituțiilor culturale din oraș și studenți l-au însoțit, în aplauze, pe poetul Ștefan Manasia chemat în biroul managerului revistei Tribuna, la comisia de disciplină. Mircea Arman a refuzat să facă declarații privind motivele care l-au determinat să îl acuze pe Manasia de indisciplină și a chemat Poliția.

În jurul orai 10:30, Ștefan Manasia, angajat al reviste Tribuna, și autor multipremiat a susținut o declarație de presă în care a spus că noua conducere a revistei “încearcă să-i pună pumnul în gură“. “Urmează să fiu judecat de o comisie de disciplină cu verdict care se cunoaște deja“, a spus el.

Situația a explodat la Tribuna în ultimele zile unde ziariștii-angajați acuză conducerea de abuzuri. Calitatea textelor publicate în ultimele 4 numere – de la preluarea frâielor manageriale de către Mircea Arman – s-a perimat, revista republicând fără să citeze sursa articole care se pot descărca gratuit de pe internet. În plus, el își obligă angajații să ceară bilete de învoire pentru a ieși din redacție și le refuză textele propuse în favoarea celor luate de pe internet. “Cred că și într-un penitenciar din Ilinois sau din Gherla e mai multă libertate decât avem noi aici. Dacă aș fi Horia Uioreanu, președintele CJ care l-am pus în funcție pe Mircea Arman mi-aș cere scuze comunității culturale din Cluj și din Transilvania pentru că am numit un incapabil la conducerea unei reviste istorice, fondate de Slavici“, a spus Ștefan Manasia.

Poliția a vent să legitimeze scriitorii și oamenii de cultură / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Poliția a vent să legitimeze scriitorii și oamenii de cultură / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Memoriul înaintat în urmă cu peste o lună și jumătate conducerii Consiliului Județean care finanțează apariția revistei, a rămas fără niciun răspuns.

Circa 50 de oameni angrenați în schemele culturale ale Clujului, de la directori de edituri, membri ai Uniunii Scriitorilor sau ziariști și librari, au așteptat pe holul redacției de pe strada Universității nr.1 ca Ștefan Manasia să iasă de la Comisie. Mircea Arman s-a închis în biroul lui și a refuzat să explice gestul său autoritar. “L-am chemat în virtutea prerogativelor mele legale“, a spus el închizând ușa. De asemenea, a mai precizat că Nicolae Breban, Aura Christi și Andrei Marga apreciază că revista a înregistrat o evoluție de la preluarea sa în ianuarie 2013.

Speriat de colegii săi de afară, Arman a sunat la 112 și a reclamat deranjarea ordinii publice. Un echipaj de Poliție și doi jandarmi au venit la Tribuna și i-au legitimat pe câțiva dintre susținători.

După aproximativ o oră şi jumătate cât a durat discuţia dintre Manasia, asistat de un avocat şi Mircea Arman, conducerea a hotărât să îl sancţioneze cu un avertisment pentru jigniri aduse superiorului.

RedacţiadeŞtiri.ro a cerut opinia superiorului ierarhic al lui Mircea Arman, Horia Uioreanu cu privire la situaţia tensionată care trenează la revista Tribuna. “Săptămâna aceasta eu voiam să fac o întâlnire între angajaţii revistei şi redactorul-şef. Am un raport de audit financiar, aşteaptă pe biroul meu, eu sunt la Bucureşti acum, dar când mă întorc o să organizez această întâlnire“, a spus Uioreanu, luni. El a făcut aceeaşi declaraţie şi miercurea trecută, 17 aprilie, la deschiderea târgului de carte Gaudeamus. Întrebat cum comentează comportamentul managerului în relaţie cu redactorii Tribunei, Uioreanu a spus că în opinia sa angajaţii au aceleaşi obligaţii fie că lucrează la “fabrica Unirea” sau la “revista de cultură”.

*

Puteţi urmări mai jos declaraţiile lui Ştefan Manasia înainte de a intra în biroul lui Mircea Arman:

8 Comentarii

 1. Smell 22 April 2013 11:34 am

  Hahahahah, “Andrei Marga apreciază că revista a înregistrat o evoluție de la preluarea sa în ianuarie 2013” … du-te-nvartindu-te Armane! … pute a rahat

 2. Szakáts István 22 April 2013 1:13 pm

  Ar fi cazul să facem un badge “Apreciat de Andrei Marga”, să vedem ce instituție vrea să-l pună pe frontispiciu.

 3. Pingback: Ireal şi cât se poate adevărat: Poliţia a fost chemată prin 112 la o întâlnire cu scriitori, la Cluj. “Tulburau liniştea publică”! « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET

 4. Cristian Müller 22 April 2013 2:37 pm

  … un badge în formă de calorifer 😉

 5. Pingback: Punctul pe ştiri – Ireal şi cât se poate adevărat: Poliţia a fost chemată prin 112 la o întâlnire cu scriitori, la Cluj. “Tulburau liniştea publică”! (FOTO & VIDEO)

 6. ing. Teodor I. 22 April 2013 4:57 pm

  Iar incep socialistii cu CENZURA ?:) Ai dreaq de puslamale :)))

 7. Pingback: R. Sau cine face posibilă o dictatură | Surpriza

 8. Pingback: Managerul Tribuna și-a dat bilet de voie pentru terasă :) | Redacția de ȘtiriRedacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.