O firmă apropiată USL a preluat o parte din lucrările la noua rampă de deșeuri

Publicat de Codruța Simina  /   April 25, 2013 - 11:49 am  /   Publicat în Local, slider  /   2 Comentarii
Din contractul de 107 milioane de lei, o parte va fi încasată de Napoca SA / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Din contractul de 107 milioane de lei, o parte va fi încasată de Napoca SA / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Societatea clujeană SC Napoca SA a preluat prin subcontractare o parte din lucrările de construcție a Centrului integrat de management al deșeurilor. Managerul executiv al companiei este Dan Grațian, fiul fostului șef al Consiliului Județean (CJ) Cluj, Șerban Grațian, iar directorul general este liderul UNPR Cluj, Ștefan Dimitriu. Napoca SA nu a făcut parte din consorțiul câștigător al lucrărilor, format din SC Confort SA, Atzwanger, Ladurner Impianti SRL și Vel Service SA. Confort SA a intrat în insolvență, iar Atzwanger, compania italiană care a preluat conducerea consorțiului, a coptat Napoca SA în echipa proiectului.

CJ Cluj a explicat pentru RedacțiadeȘtiri.ro, într-un răspuns în baza Legii 544, că Napoca SA a fost preluată în contractul în valoare de pste 100 de milioane de lei de către Atzwanger, prin subcontractare.

“Ulterior, societatea comercială Confort SA a intrat în insolvență, compania Atzwanger SPA luând decizia preluării conducerii acestui consorțiu, asumându-și pe această cale continuarea executării proiectului. În acest context, Atzwanger a decis cooptarea ca subcontractor a firmei SC Napoca SA, decizie realizată în conformitate cu legislația română referitoare la achizițiile publice. Precizăm în acest context faptul că, în urma cooptării firmei clujene de construcții, condițiile contractuale în relația cu CJ Cluj, respectiv prețul de adjudecare, au rămas neschimbate”, se arată în răspunsul primit de la CJ Cluj.

De asemenea, Biroul de informare al CJ Cluj a mai precizat pentru RedacțiadeȘtiri.ro că Napoca SA nu va avea relații financiare directe cu CJ Cluj, ci va fi plătită de Atzwanger. Presa locală arăta la finalul anului 2011, că societatea a fost cumpărată de Ioan Bene, cunoscut ca un apropiat al liderului PSD Cluj Ioan Rus. Acesta mai deține firmele Ben&Ben și Panpetrol, de asemenea câștigătoare ale unor lucrări publice.

Napoca SA a mai execută și alte contracte plătite de administrația clujeană, fie ea municipală sau județeană. De exemplu, societatea construiește prelungirea pistei Aeroportului, un contract de peste 32 de milioane de euro, câștigat în mandatul de șef al CJ al lui Alin Tișe, asta după ce, în 2009, a câștigat și un contract de reparații la aceeași pistă.

De asemenea, Napoca a executat contractul de construcție a parkingului de pe strada Mehedinți, în valoare de 3 milioane de lei atribuit de Primărie societății.

2 Comentarii

  1. Pingback: Vitrina Advertising ia 150 000 de euro pentru publicitatea rampei ecologice a Clujului. Care nu exista. « Ziar de Cluj

  2. Pingback: Accesul la rampa nouă de gunoi a Clujului costă jumătate de milion de euro | Redacția de ȘtiriRedacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.