Liviu Dragnea a venit să laude Clujul și “povestea de succes Tetarom”

Publicat de Codruța Simina  /   April 26, 2013 - 11:42 am  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Liviu Dragnea a semnat mai multe proiecte de finanțare la Cluj / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Liviu Dragnea a semnat mai multe proiecte de finanțare la Cluj / FOTO (c) redactiadestiri.ro

A fost nevoie ca aproape toți deputații și senatorii USL, precum și alți membri de partid mai mari sau mai mici, să fie prezenți la Consiliul Județean pentru ca președintele Horea Uioreanu și vicepremierul Liviu Dragnea să semneze finanțarea a două proiecte europene în valoare de peste 100 de milioane de lei. Demararea construirii parcului Tetarom IV a reușit, așadar, ceea ce nu s-a mai văzut de câteva luni la Cluj: deputați și senatori USL în conferință de presă 🙂

“Am vrut să vin neaparat la Cluj pentru că povestea Tetarom este una de succes, poate cea mai de succes din România pe acest segment. Asta face ca Clujul să poată deveni un concurent serios al Bucureștiului. Este important ca municipiul Cluj să interacționeze și cu celelalte județe din regiune”, a spus, flancat de membri de partid, vicepremierul Liviu Dragnea. El a mai adăugat că modelul Tetarom arată că nu măsurile de austeritate, ci investițiile făcute inteligent, sunt soluții împotriva crizei.

Cele două proiecte promovate spre finanțare sunt extinderea parcului industrial Tetarom I, și finanțarea al celui de-al patrulea parc industrial, în comuna Feleacu. Valoarea însumată a celor două proiecte se ridică la peste 100 de milioane de lei, din care eligibile sunt peste 90 de milioane de lei.

“Procedurile sunt deja în derulare, vor urma licitațiile pentru aceste proiecte, iar termenul final de realizare este în 2015”, a precizat și șeful CJ Cluj, Horea Uioreanu.

Vicepremierul a mai subliniat că a venit la Cluj pentru a da câteva indicații de coordonare instituțiilor implicate în construirea prelungirii pistei de aterizare și decolare a Aeroportului Cluj. Aceasta ar urma să fie finalizată în luna octombrie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.