Galerie foto. Artistul Denis Tricot face ultimele retuşuri pentru expoziţia din Grădina Botanică

Publicat de Redacția de știri  /   April 06, 2013 - 8:57 am  /   Publicat în Cultură, Galerie foto  /   1 Comentariu

Grădina Botanică din oraş e readusă la viaţă sâmbătă după-amiaza. Pentru a vernisa una din sculpturile-carte ale artistului Denis Tricot, câţiva dintre îndrăgostiţii de Cluj vor spune poveştile lor personale care îi leagă de Grădină. Sculpturile vor îmbogăţi parcul-muzeu până în toamna acestui an. Programul serii a fost gândit de Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Cluj, în cadrul “suitei” de evenimente Scena Urbană.

*

 “Este o șansă incredibilă să pot sculpta aici. Dorința de a atinge pasiunea pentru plante de aici și pretutindeni. Dorința de a strecura printre plăcile de lemn un élan ne-înfrânat pentru cunoștintă, de a-l antrena într-un joc de umbre desenat de soare. De aici pleacă plantele în călătorie, trimițând semințele în lumea întreagă.  Aici plantele intră în comuniune cu soarele sau se adăpostesc la umbră. Cu instalația “Jardinets cactes” vreau să povestesc povestea mea cu această gradină“, mărturiseşte sculptorul francez. În imaginile de la mai jos, îl puteţi vedea pe Denis Tricot la lucru, făcând ultimele retuşuri vineri seara, înainte de ziua inaugurală.

Instalaţia va lega trecutul Grădinii şi oamenii pe care i-a cunoscut în momentele lor cele mai intime, de prezent:

Fiecare detaliu contează:

Ansamblul de chitare al Academiei de Muzică Gheorghe Dima, care va susţine sâmbătă, 6 aprilie un recital, îşi acordează instrumentele:

5

Evenimentul începe la ora 17:00. Vor vorbi: Ștefan Nagy, Ileana Negru, Cornel Udrea, Virgil Mihaiu, Alexandru Laszlo, Vasile Cristea, Horia Bădulescu, Florin Berceanu, Nicolae Hâncu, Bogdan Marișca, Vasile Mitrea moderaţi de Ovidiu Pecican.

1Fotografii: Adi Hădean (c)

Un comentariu

  1. Pingback: Vieţile secrete ale Grădinii Botanice au fost reprezentate pe Scena Urbană | Redacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.