Cum împarte județul 1,5 milioane de euro pentru reparații și dotări în spitale

Publicat de Codruța Simina  /   April 26, 2013 - 1:56 pm  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Consilierii județeni împart la finalul lunii peste 6 milioane de lei pentru sănătate / FOTO (c) arhivă

Consilierii județeni împart la finalul lunii peste 6 milioane de lei pentru sănătate / FOTO (c) arhivă

Consilierii județeni clujeni dezbat în 29 aprilie alocarea a peste 6 milioane de lei pentru lucrări de reparații și construcție la spitalele din Cluj. Potrivit unui proiect de Hotărâre afișat pe site-ul Consiliului Județean, cele mai mari sume ar urma să fie alocate spitalelor din Cluj-Napoca.

Pentru Spitalul Clinic de urgență pentru copii, CJ Cluj a alocat 950.000 de lei, bani de care ar urma ca spitalul să fie dotat cu 4 paturi de terapie intensivă, 2 incubatoare, ecograf Doppler, defibrilator sau frigider de stocare a sângelui. Spitalele de Boli Infecțioase, Recuperare și Pneumoftiziologie primesc și ele câte 950.000 de lei pentru reparații și dotări, în timp de cea mai mare sumă o primește Spitalul Județean de Urgență: 1,12 milioane de lei. Din aceasta, cea mai mare parte, 800.000 de lei sunt alocați Clinicii Maxilo-Faciale.

Institutul Inimii din Cluj primește și el 400.000 de lei pentru achiziționarea unui bloc operator pentru chirurgie cardiovasculară, în timp ce Urologia și Institutul de Oncologie primesc câte 100.000 de lei. Proiectul mai prevede finanțarea cu 60.000 de lei a unui site – “Clujul Medical”, care să prezinte oferta medicală a Clujului. Un astfel de ghid în limba română există deja pe piața clujeană, fiind dezvoltat de firma Live Communications SRL. Site-ul poate fi consultat aici.

Banii sunt alocați din capitolul bugetar 66.02, Sănătate. “Propunerea de repartizare a sumelor pe lucrări de reparaţii capitale şi dotări cu echipamente medicale s-a facut în baza solicitărilor formulate de unităţile sanitare şi a priorităţilor stabilite de acestea”, se arată în proiectul Hotărârii.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.