Clujeanul Alec Bartos a luat medalia de aur la competiția de filatelie din Milano

Publicat de Bianca Felseghi  /   April 11, 2013 - 10:41 am  /   Publicat în Exclusiv, slider  /   3 Comentarii
Alec Bartoş (stânga) alături de cosmonauţii Leonid Popov şi Dumitru Prunariu/FOTO: pagina personală de Facebook (c)

Alec Bartoş (stânga) alături de cosmonauţii Leonid Popov şi Dumitru Prunariu/FOTO: pagina personală de Facebook (c)

Pictorul clujean Alec Bartos a primit la Milano medalia de Aur Mare şi “best in class” la categoria astrofilatelie cu o colecţie de timbre dedicate zborurilor spaţiale ale sovieticilor. Alec Bartos e preşedintele Comisiei de Astrofilatelie a Federaţiei Române de Filatelie şi a fost invitat să devină membru al exclusivistei Societăţi Regale de Filatelie din Marea Britanie (Royal Philatelic Society London) care numără doar 1000 de membri în întreaga lume. Alec e membru şi în societatea astrofilateliştilor din SUA şi e celebru pentru timbrele pe care le realizează manual, sub lupă. De altfel, în ultimii ani, este “aurul” tuturor concursurilor de profil din lume, în 2011 câştigând Veneţia, iar în 2010 România.

Ultima expoziţie, cea de la Milano, care i-a adus Aurul Mare s-a desfăşurat în perioada 5-7 aprilie, iar joi, 12 aprilie, Bartos va fi prezent la Berlin cu aceeaşi colecţie “Soviet’s international manned space flights“. Premiul internaţional câştigat de Bartos e “Aurul Mare” care e cea mai mare distincţie posibilă, superioară unei medalii “de aur” simplu.

La Milano am participat la o expoziţie competiţională cu exponatul meu Soviet International Manned Spaceflights. Adică, e parte din colecţia mea. La Berlin îl expun din nou în cadrul evenimentului organizat de Ziua Cosmonauticii (12 aprilie) şi a aniversării a 50 ani de la trimiterea în spaţiu a primei femei, Valentina Tereskova. Aici am mai fost invitat să expun un alt exponat (necompetiţional) cu şi despre designul-machetarea de timbre. Am machetat (printre altele) toate emisiunile de timbre cu tema cosmos din România începând cu 2004“, a declarat Alec Bartos pentru RedacţiadeŞtiri.ro.

Tocmai am fost invitat, e nevoie de recomandarea a doi membri, să devin membru al The Royal Philatelic Society, cea mai veche societate filatelică din lume“, adaugă Bartos. Asociaţia a fost înfiinţată în 1869.

O parte a timbrelor create de Alec Bartos care se vând în SUA, poate fi consulată aici.

3 Comentarii

  1. licurici 11 April 2013 12:35 pm

    foarte tare! bravo, Alec! 🙂

  2. Oana 18 April 2013 2:11 pm

    woauuu felicitari Alec si cat de curand sa ne anunti ca esti membru la Royal Philatelic Society London !!! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.