CJ Cluj alocă fonduri unui club Rotary unde e membru Horea Uioreanu

Publicat de Codruța Simina  /   April 29, 2013 - 12:04 pm  /   Publicat în Exclusiv, slider  /   1 Comentariu
Horea Uioreanu a precizat că nu e vorba de o sumă mare pentru clubul Rotary din care face parte / FOTO Pagina de Facebook a lui Horea Uioreanu

Horea Uioreanu a precizat că nu e vorba de o sumă mare pentru clubul Rotary din care face parte / FOTO Pagina de Facebook a lui Horea Uioreanu

Cât de dură e criza economică? Clujul are un răspuns special pentru asta: e atât de dură încât cluburile Rotary au ajuns să ceară finanțări din bani publici pentru a-și organiza evenimentele. Așa se face că pe lista de alocări de sume pentru evenimente sportive a Consiliului Județean, pe lângă cluburi de juniori și asociații sportive s-a strecurat și un club Rotary din Cluj-Napoca: SAMVS. 10.000 de lei ar urma să primească acest club al oamenilor de afaceri pentru a organiza la Cluj-Napoca în vară Campionatul mondial de tenis pentru rotarieni. Președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, a spus că este o onoare pentru Cluj că se organizează aici competiția și a recunoscut că este membru al Clubului Rotary SAMVS. Informația este menționată și în declarația sa de interese, care poate fi consultată aici.

Contactat de RedacțiadeȘtiri.ro, președintele clubului, Mircea Corcheș, s-a declarat încântat de alocarea fondurilor și chiar a mulțumit reporterului pentru “vestea bună”. “Noi am propus un parteneriat Consiliului Județean pentru organizarea acestui campionat. Ne bucurăm că există reacție, oricum este o onoare și pentru Cluj că se organizează o acțiune de genul ăsta, mai ales că în câțiva ani candidăm și pentru titlul de Capitală Culturală Europeană”, a precizat, telefonic, Corcheș. El a spus că din clubul Rotary SAMVS fac parte 41 de membri, dar că nu chiar toți ar fi oameni de afaceri. Tot el a mai spus că scopul acțiunii din vară este o strângere de fonduri pentru “eradicarea poliomielitei din Lume”.

“La Campionatul Mondial de Tenis Rotary pot participa rotarieni, rotaractieni, interactieni și membrii ai familiilor acestora, membrii ai Federației Internaționale de Tenis Rotary (www.ITFR.org). Competiția se desfășoara în perioada 25-31 August 2013 la baza de tenis Winners Tennis Club pe 6 terenuri de zgura roșie. Mingile vor fi Dunlop Clay Court”, se arată pe site-ul rotary2241.org. Membrii clubului Rotary SAMVS se întâlnesc în fiecare luni la hotelul de cinci stele Opera Plaza din Cluj. Horea Uioreanu, președintele CJ Cluj, a recunoscut că este membru al clubului care primește finanțare de la CJ Cluj, și a mai menționat că este o onoare pentru Cluj să găzduiască evenimentul. Și Uioreanu a ținut să arate importanța acestui eveniment, Campionatul mondial de tenis al rotarienilor, pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană.

Cunoscute pentru membrii lor atent selectați din rândul oamenilor de afaceri, cluburile Rotary desfășoară activități de caritate. “Rotary este o organizaţie de oameni de afaceri şi specialişti, reuniţi pe plan mondial, care au un rol activ în comunitățile în care trăiesc, îmbogățindu-și prin aceasta atât viața personală cât și pe cea profesională. Rotary oferă ajutor umanitar, promovează cele mai înalte standarde etice în orice activitate profesională şi contribuie la instaurarea climatului de bunavoinţă şi pace în lume”, se arată pe site-ul Rotary SAMVS.

Un comentariu

  1. c.guevara 30 April 2013 8:32 pm

    “Campionatul mondial de tenis pentru rotarieni” o gramada de puhavi de bogati nu au bani sa-si premieze bitangii si atunci cer de la stat ! Ha, ha, ha i-a ajuns criza pe bogatii Clujului si nu mai au bani sa-si premieze progeniturile, penibili. roatacieni p****i !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.