Editurile mari ocolesc ediţia clujeană a Caravanei Gaudeamus

Publicat de Bianca Felseghi  /   April 15, 2013 - 12:46 pm  /   Publicat în Cultură, slider  /   Nici un comentariu
Cortul Gaudeamus a fost deja instalat în Piața Unirii / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Cortul Gaudeamus a fost deja instalat în Piața Unirii / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Târgul de carte Gaudeamus 2013 îşi deschide porţile la Cluj-Napoca în 17 aprilie. Programul este sărac în evenimente editoriale de anvergură, editurile naţionale, de la Polirom, Humanitas, Paralela 45 sau Curtea Veche nu au anunţat niciun eveniment de promovare.

Potrivit organizatorilor, în cei 14 ani, Târgul s-a impus în agenda culturală a Transilvaniei ca fiind cel mai important eveniment cultural de tip expozițional: record de expozanți (85 în acest an) și de evenimente culturale (38 – lansări de carte, dezbateri, întâlniri cu scriitori și personalități culturale ale zonei).

Editura clujeană Eikon deţine “monopolul” lansărilor: volumul “Personalităţi în dialog” de Mircea Gelu Buta va fi prezentat de la ora 14:00, joi, 18 aprilie, volumul “Spiritul european azi” de Vasile Puşcaş – vineri, ora 18:00, iar sâmbătă, capul de listă al Eikonului îl reprezintă lansarea cărţii lui Vasile Dâncu, “Poveştile, viaţa şi moartea”, în 20 aprilie de la ora 13:00, la care sunt invitaţi Aurel Codoban, Ion Mureşan, Ioan-Aurel Pop, Radu Preda şi Dorel Vişan.

Editura Ecou Transilvan organizează evenimentul “Abecedarul peşterii, carte pentru copii şi oameni mari” de Iosif Viehmann, joi de la ora 16:00, iar vineri, de la 16:30, un volum al controversatului profesor Dorin Isoc, “Ghid de acţiune contra plagiatului: bună conduită, prevenire, combatere”.

O altă editură locală, Dokia lansează în prima zi volumul “Chestiunea rusă” de Octavian Sergentu, apoi editura Renaşterea – patronată de Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului Feleacului şi Clujului oferă cititorilor de cărţi religioase prilejul să se întâlnească cu mitropoliul Andrei, joi, 19 aprilie, de la ora 13:00 care îşi va lansa cartea “Mai putem trăi frumos”, dar şi zilele următoare în cadrul unor evenimente similare.

Singurele edituri naţionale din program sunt Rao şi Adevărul Holding, cu două lansări cu două lansări de nişă şi prea puţin ofertante, Vlad T Popescu “Taina. O nouă incursiune în irealitatea imediată”, sâmbătă de la 17:30 şi “Linşajul mediatic în politica românească” de Ion Novăcescu, vineri de la ora 11:00.

Programul celor 5 zile de târg poate fi consultat aici. Cea de-a XIV-a ediţie a Gaudeamusului de la Cluj-Napoca are loc în Piaţa Unirii, într-un pavilion expozabil mobil.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.