“U” vs. Chiajna 1-0! Szekely a dat pasa de gol la redebutul la Universitatea după 7 ani

Publicat de Cosmin Lucaci  /   March 29, 2013 - 10:35 pm  /   Publicat în Sport  /   Nici un comentariu
Universitatea  a obţinut o victorie importantă contra Concordiei şi rămâne în afara zonei fierbinţi / Foto: digisport.ro

Universitatea a obţinut o victorie importantă contra Concordiei şi rămâne în afara zonei fierbinţi / Foto: digisport.ro

Desfăşurat într-un anonimat aproape total, meciul de vineri seară dintre “U” şi Concordia a fost un război de uzură şi fără idei, la mijlocul terenului în prima parte. A confisca bucuria suporterilor de-a urmări spectacolul fotbalistic, printr-o decizie arbitrară, reprezintă încă un pas spre falimentul fotbalului în România.

Cu toate aceştia, fanii, mai puţini decât la meciul cu Severinul, s-au încăpăţânat să strige numele echipei din stradă. Universitatea a început greoi partida, acceptând intenţionat parcă, dominarea teritorială a trupei lui Ilie Stan. Chiajna a deschis ostilităţile prin Zuluf, dar şutul acestuia s-a scurs pe lângă bara din stânga (minutul 6). Cea mai mare ocazie a primei părţi le-a aparţinut tot oaspeţilor, prin vârful de culoare, Wellington, care a pivotat în careu, dar a trimis alături (31). Ionel Ganea a surprins în minutul 35, când a decis să-l înlocuiască pe golgeterul Viorel Dinu cu Iulian Dedu.

Universitatea a intrat cu altă atitudine în repriza secundă. Hidişan a zguduit bara porţii în minutul 47. Salvarea clujenilor a venit de la Janos Szekely, care a redebutat la “U” Cluj după o pauză de 7 ani. Introdus în ultima jumătate de oră în banda stângă, Szelely a animat atacul gazdelor, graţie centrăerilor de calitate în careu. “Ianis” a făcut diferenţa în minutul 75, când a centrat perfect pentru lovitura de cap, plasată perfect de Buleică la colţul lung, pentru 1-0!

Finalul a fost unul halucinant pentru ambele echipe. Mai întâi, căpitanul Boşneag a reuşit să scoată respingă fabulos cu mâna un şut al lui Popovici din interiorul careului (82). Tribuna a fost redusă la tăcere însă, când Boşneag l-a faultat clar pe Popovici în suprafaţa de pedeapsă şi a comis penalty cu eliminare (86)!

Cum Ionel Ganea epuizase deja toate cele 3 schimbări, micuţul Apostol Muzac şi-a asumat responsabilitatea de a sta între buturi. Acesta a îmbrăcat tricoul şi mănuşile de la Boşneag, eliminat de pe teren:). Muzac a preferat să nu plece pe un colţ anume şi a rămas pe mijloc, destul cât să-l deruteze pe Ispir, care a trimis în bară din dreapta (88)!.

Fanii, solidari cu cei mici 
Şi la meciul de vineri seara au avut acces pe stadion, doar femeile şi copiii sub 14 ani. LPF a dictat o sancţiune de două partide cu “porţile închise”, după incidentele de la meciul cu Steaua. Acest lucru nu i-a împiedicat pe suporteri să îşi susţină echipa din afara arenei. Dacă la primul meci “interzis” cu CS Turnu Severin, suporterii au privit meciul, proiectat pe zidul exterior al peluzei, aceştia s-au mutat la Peluza Nord, în dreptul gurii de acces direct din stradă. De acolo au cântat la unison cu cei aproximativ 500 de copii şi femei, cantonaţi la Tribuna a doua.

Ganea s-a luat de Viorel Dinu!

Antrenorul clujenilor, Ionel Ganea, a preferat să fie critic cu elevii săi în urma victoriei eroice cu Chiajna. Motivele au fost însă obiective: Boşneag şi Hidişan nu vor juca în etapa următoare, iar Muzac are deja 8 cartonaşe galbene! “Nu pot fi bucuros, am câştigat un meci şi atât. Boşneag şi Hidişan vor fi suspendaţi. Felicit băieţii pentru această victorie importantă, obiectivul rămâne acelaşi. Cine nu înţelege că atunci când intră pe teren trebuie să muncească, acela la mine nu o să joace! Dinu e un jucător cu experienţă, foarte bun, dar dacă nu se dăruieşte, la mine nu joacă! Parcul este vis a vis, cine doreşte să se plimbe o poate face acolo. La penalty ce să zic? Dumnezeu a ţinut cu noi. Probabil şi pentru că a fost un Apostol în poartă:). Petrecem când se va termina campionatul, nu acum”, a comentat Ganea după meci.

*

UNIVERSITATEA CLUJ vs. CONCORDIA CHIAJNA 1-0 (0-0)

A marcat: Buleică (75)

“U” Cluj: Boșneag- Ciupe, Rațiu, Ninu, L. Turcu – Bucșă – Buleică, Adi Popa II, Hidișan (55 Muzac), Nicola (63 Szekely) – V. Dinu (35 Dedu). Antrenor: Ionel Ganea
Rezerve: Moldovan, Tacaks, Apostu, Borza.

Chiajna: Niță – Savin, Leca, Fl. Ilie, Bambara (90 Purece) – Ispir, Coșereanu, Serediuc (46 Stan), Zuluf, Popovici – Wellington. Antrenor: Ilie stan
Rezerve: Cobrea, Apostol, Belica, Roșu

Arbitru: Robert Dumitru. Asistenţi: C. Nica, Imre Bucsi

Eliminare: Boşneag (86)

Stadion: Cluj Arena. Spectatori: 1.000

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.