Turist în oraşul tău. Cinci lucruri mici şi tihnite de făcut sâmbăta asta la Cluj. (ep. 11)

Publicat de Bianca Felseghi  /   March 30, 2013 - 10:35 am  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Lupte medievale în armură/FOTO: afisul evenimentului (c)

Lupte medievale în armură/FOTO: afisul evenimentului (c)

Zic cei de la Meteo că mai avem de îndurat un weekend deprimant şi ploios, rece, înainte să ne luăm revanşa pe o terasă. Mai sunt, însă, câteva ponturi pentru un “in-door” reuşit, care să te facă să zâmbeşti şi să-ţi oblojească spiritul. Care trece, inevitabil, prin stomac.

1. Croissant şi cafea. Lanţul Panemar s-a îmbogăţit cu încă un un bistro i-aş zice sau lacto-bar, ca să înţeleagă toată lumea. E modern şi respirabil şi e pe Memo 8. E relaxant să iei la purtător un “findejun”, croissant şi cafea sau să te aşezi la o măsuţă şi să îţi pierzi 20 de minute în uşor bâzâit de expresoare şi pungi de hârtie cu miros de pâine.

2. Aţi încercat Zugga? Nu?? E remediul care înveseleşte o zi ploioasă şi închisă. Zugga e ca un pansament interior: iaurt cremă rece, ca o îngheţară, cu tot felul de toppinguri de fructe, bomboane sau siropuri. Se găseşte la Polus. Dacă vi se pare că e prea departe, daţi o geană la fotografii şi lenea va dispărea ca prin minune.

3. De la ora 12:00 la Sala Gheorghe Roman din Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu se petrece un eveniment mai special. E Turnirul Campionilor, primul campionat naţional de lupte full-contact în armura medievală, organizat de Asociaţia Historia Viva – Ordinul Dragonilor de Transilvania, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai Cluj şi Asociaţia Patrimonium Transsylvanicum.

4. Hollywood Music and Film. Da. Mai există. Şi sincer: de când nu aţi mai făcut asta? Pe lângă doza etică de a închiria un film în loc să-l furaţi de pe torenţi, ce senzaţie faină e să te plimbi printre rafturile filmotecii înţesate de coperte colorate noi şi vechi?! Personal aş alege un clasic. Dar, aici aveţi liberate totală.

5. Disconfortul meteo se spală cel mai bine cu gălăgie. Gălăgie care te face să uiţi. Şi să trăieşti fără să-ţi mai pui atâtea probleme complicate. Karolina Augusta e un Pub plin de viaţă şi se găseşte pe strada Daicoviciu, vis-a-vis de Muzeul de Istorie. DJ amuzant, dar dacă vă hotărâţi, musai să vă rezervaţi din timp, o masă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.