S-au depus peste 300 de cereri de reluare a cursurilor în amfiteatrul “ocupat” al UBB

Publicat de Bianca Felseghi  /   March 29, 2013 - 4:49 pm  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Ocuparea sălii de curs este contestată de restul studenţilor UBB/FOTO: arhiva (c)

Ocuparea sălii de curs este contestată de restul studenţilor UBB/FOTO: arhiva (c)

Peste 280 de studenţi şi peste 60 de profesori ai Facultăţii de Matematică şi Informatică au depus în ultimele două zile memorii la registratura Universităţii “Babeş-Bolyai” prin care îşi exprimă nemulţumirea cu privire la ocuparea amfiteatrului Nicolae Iorga, din clădirea centrală a Universităţii. Informaţia a fost făcută publică de Biroul de Presă al UBB.

În documentul citat, se arată că “studenţii şi profesorii Facultăţii de Matematică şi Informatică reclamă faptul că activitatea didactică a fost perturbată din cauza ocupării acestui amfiteatru de un grup de tineri şi solicită mutarea dezbaterilor într-un alt spaţiu, unde să nu fie deranjat procesul educativ“.

UBB le-a promis protestatarilor că va disponibiliza pentru ei o altă sală în care să îşi ducă la îndeplinire planul de dezbateri pe care insistă să le aibă în incinta Universităţii, dar aceştia nu au vrut să “cedeze” amfiteatrul ocupat.

Având în vedere că o întreagă linie de studiu, cu mulţi studenţi şi un orar aglomerat, este deservită de amfitetrul Nicolae Iorga, soluţiile găsite nu pot asigura desfăşurarea în bune condiţii a cursurilor şi seminariilor“, se mai spune în comunicat.

Tinerii Mânioşi şi ceilalţi protestatari care li s-au alăturat au cerut un răgaz de câteva ore de la ultima propunere a UBB survenită vineri, pentru a o vota şi a le comunica responsabililor clădirii de decizia lor.

În 26 martie, un grup de tineri au intrat în timpul unui curs de matematică limba maghiară ce avea loc în sala Nicolae Iorga din clădirea centrală a UBB şi au refuzat să mai plece. Acţiunea lor este una prin care au vrut să se răzbune pentru un alt incident, petrecut cu o săptămână înainte, când unul dintre portarii instituţiei a refuzat să le ofere acces în UBB, cu toate că aveau o decizie semnată de decan.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.