Rugby: “U” vs. Steaua 8-19! Clujenii au jucat onorabil la prima apariţie pe stadionul oraşului

Publicat de Cosmin Lucaci  /   March 30, 2013 - 6:21 pm  /   Publicat în Sport  /   Nici un comentariu
Rugbiştii de la U Cluj (în alb) au rezistat eroic în faţa Stelei Bucureşti, sâmbătă, pe Cluj Arena / Foto: redacţiadeştiri.ro

Rugbiştii de la U Cluj (în alb) au rezistat eroic în faţa Stelei Bucureşti, sâmbătă, pe Cluj Arena / Foto: redacţiadeştiri.ro

La prima reprezentaţie pe Cluj Arena, în faţa a peste 1.000 de suporteri ai sportului cu balonul oval, rubiştii de la Universitatea Cluj nu s-au făcut de râs în faţa Stelei Bucureţi, o formaţie mult mai experimentată decât cea a gazdelor.

Universitarii conduşi de antrenorul-jucător Cristi Săuan au început în forţă prima repriză, împinşi de la spate şi de galeria “alb-negrilor”, revenită pe stadion, după cele două etape cu porţile închise de la fotbal. “U” Cluj a dominat chiar pe alocuri prima repriză, când a reuşit să culce o singură dată balonul în teren de ţintă advers, prin Ciolocoiu. Apoi Săuan a mai transformat o lovitură de pedeapsă, astfel că “studenţii” au condus la pauză cu 8-7.

Clujenii au plătit tribut lipsei de experienţă şi de omogenitate în ultima jumătate de oră, când steliştii au speculat la maximum slăbiciunile din defensiva gazdelor şi s-au distanţat pe tabelă.  În final, Steaua s-a impus cu 19-8, însă “U” Cluj a demonstrat că practică un rugby de calitate în SuperLiga Naţională.

“Faţă de meciul cu Baia Mare s-a văzut o creştere evidentă în jocul echipei. Am condus până în minutul 60, dar atunci am comis nişte greşeli nepermise, iar o echipă precum Steaua te pedepeşte imediat. Am pierdut din cauza lipsei de experienţă, jucătorii sunt tineri, nu se poate construi o echipă în timp atât de scurt”, a declarat Cristi Săuan.

“U” Cluj a început campionatul cu două înfrângeri, cu puternicele formaţii Ştiinţa Baia Mare şi Steaua, dar ţinteşte prima victorie cu Farul Constanţa în etapa a treia.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.