Război în PNL Cluj pentru excluderea UDMR din conducerea Consiliului Judeţean

Publicat de Codruța Simina  /   March 29, 2013 - 3:23 pm  /   Publicat în Exclusiv, slider  /   2 Comentarii
Mihai Szeplekan (foto, în dreapta) se vrea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj / FOTO Pagina de Facebook a lui Mihai Szeplekan

Mihai Szeplekan (foto, în dreapta) se vrea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj / FOTO Pagina de Facebook a lui Mihai Szeplekan

Consilierul judeţean PNL Mihai Szeplekan vrea să obţină funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, deţinută în prezent de Vakar Istvan, de la UDMR, arată surse din cadrul PNL. Szeplekan susţine că a strâns semnături de la toţi primarii, viceprimarii şi preşedinţii liberali ai organizaţiilor comunale din judeţ, şi a înaintat-o conducerii centrale a PNL, mai arată sursele citate.

Cererea lui Szeplekan se bazează pe faptul că, în acest moment, în CJ Cluj, PNL şi PSD au majoritate şi fără UDMR, doar ajutaţi de PPDD. În total, e vorba de 17 consilieri ai USL şi 3 ai PPDD, fără preşedintele Horea Uioreanu. “UDMR e la putere şi în Consiliul Local Cluj-Napoca, şi la CJ. Ei (liberalii semnatari ai cererii, n. red.) consideră că nu mai e nevoie de UDMR la judeţ, acolo USL ar avea majoritate”, au arătat sursele Redacţiei.

Preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, preferă, însă, varianta continuării colaborării cu UDMR. Uioreanu a declarat pentru RedacţiadeŞtiri.ro că a avut o discuţie cu primarii PNL şi le-a explicat acestora că între USL şi UDMR există un pact la nivel judeţean. “Am discutat acest subiect, ştiu de cererea domnului Szeplekan, este poziţia dânsului, dar noi avem un pact cu UDMR şi eu mizez pe acest pact atâta timp cât este respectat din ambele părţi. Le-am explicat şi primarilor, ei ştiu că şi în judeţ ne bazăm pe stabilităţi pe care UDMR ni le dă, iar cei care nu au aceste stabilităţi au probleme mari”, a explicat Horea Uioreanu.

Contactat de RedacţiadeŞtiri.ro, Mihai Szeplekan a declarat că nu doreşte să comenteze în niciun fel informaţiile prezentate.

În acest moment, UDMR este la putere, la Cluj, atât la Consiliul Judeţean, unde deţine o funcţie de vicepreşedinte, cât şi la municipiul Cluj-Napoca, unde deţine o funcţie de viceprimar. Vakar Istvan a fost ales vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj după alegerile locale din vara anului trecut, iar preşedintele Horea Uioreanu a mizat întotdeauna pe UDMR ca pe un aliat al său în CJ Cluj.

Mihai Szeplekan şi-a început cariera politică alături de fostul deputat PDL, Petru Călian, în perioada în care acesta era la PRM, ca ajutor al acestuia. Ulterior, Szeplekan a trecut la PNL, unde a plecat cu o parte din organizaţia de tineret, şi a fost angajat o perioadă ca şofer al preşedintelui de atunci a Consiliului Judeţean, Marius Nicoară. Din poziţia de şofer al lui Nicoară, Szeplekan a avansat rapid în partid, ajungând, în prezent, vicepreşedinte al organizaţiei municipale Cluj-Napoca şi consilier judeţean.

2 Comentarii

  1. sebi 29 March 2013 4:49 pm

    Consilier judetean e maxim cat ar trebui sa ajunga dl Szeplekan! Dupa parerea mea si atat e foarte mult pentru nivelul lui.

  2. Andrei B. 29 March 2013 6:04 pm

    Ce-i lipseste chelului ? Tichia de margaritar. Misu Szeplekan e un agramat care isis depaseste constant limitele de incompetenta privit ingaduitor de oameni care se descalifica indeplinindu-i visele. Sper ca Horea Uioreanu sa-i f***a in spitz in dos !!!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.