Petrolul vs. CFR 1-1! Clujenii caută victoria în 2013, dar au reuşit cel mai bun meci din retur!

Publicat de Cosmin Lucaci  /   March 31, 2013 - 7:01 pm  /   Publicat în Sport  /   Nici un comentariu
Grecul Kapetanos s-a luptat mult în careul ploieştean, dar n-a reuşit să marcheze / Foto: cfr1907.ro

Grecul Kapetanos s-a luptat mult în careul ploieştean, dar n-a reuşit să marcheze / Foto: cfr1907.ro

Fotbaliştii de la CFR Cluj s-au deplasat la Ploieşti pentru a mai spăla din ruşinea începutului dezastruos de an, când nu au izbutit să bifeze nicio victorie. De partea cealaltă, miza pentru “lupii galbeni” era una consistentă: o victorie în faţa campioanei ar fi propulsat-o pe podiumul Ligii 1.

Fără obiectiv în competiţia internă, dar şi fără motivaţie, trupa lui Paulo Sergio a început slab prima repriză, acceptând dominarea teriotorială a ploieştenilor. Totuşi, clujenii au avut prima ocazie de gol a partidei, când Bornescu a fost aproape de gafa campionatului. Acesta a scăpat un balon spre propria poartă, Kapetanos a alergat după balon, însă Bornescu a revenit şi a scos cu un ultim efort (minutul 6). Petrolul a replicat printr-un frumos şut de la distanţă a lui Hoban, respins de Felgueiras.

Meciul s-a aprins din minutul 13, când furiosul Bokila a căzut în careu, după o intervenţie regulamentară a lui Rada. Gazdele au cerut penalty, însă arbitrul Cojocaru i-a sancţionat pe cei doi pentru proteste. Apoi a urmat un adevărat asalt la poarta lui Felgueiras, care a fost întrebuinţat la maxim până la pauză. Mai întâi Marinescu a trimis viclean, din lovitură liberă, la colţul scurt, dar portughezul a fost la post (17).

Apoi Grozav a expediat o “bombă”, care nu şi-a atins ţinta (19). Petrolul a continuat să facă diferenţa la fazele fixe. Geraldo a fost la un pas de gol, dar reluarea sa cu capul a fost dejucată de acelaşi brav Felgueiras. CFR a replicat târziu prin Hora, însă şutul acestuia a fost prins de Bornescu (35).

În partea a doua, primul tehnician care a riscat a fost Cosmin Contra. Acesta l-a scos pe Cristescu şi l-a aruncat în luptă pe atacantul Younes Hamza. A fost o mutare cu noroc, pentru că Hamza a reuşit să marcheze din 6 metri cu latul, după ce Felgueiras a negociat greşit ieşirea pe centrare (min. 60). Jocul feroviarilor s-a animat abia după ce Paulo Sergio l-a introdus în teren pe Weldon în locul blazatului Rui Pedro. Cea mai controversată fază a partidei s-a consumat în minutul 72, când clujenii au cerut penalty. Kapetanos a căzut în primă fază, în duel cu Guilherme, dar s-a ridicat imediat şi a trimis la câţiva centimetri de bara din stânga (72).

Clujul a pus tot mai multă presiune la poarta lui Bornescu. Brazilianul Weldon a reuşit faza zilei în careul advers. Jucătorul ignorat de CFR în Liga Campionilor şi campionat (acestuia nu i se va mai prelungi contractul în Gruia – n.r.) a preluat elegant cu stângul, centrarea lui Panin, de lângă Geraldo şi apoi a şutat cu piciorul drept, din întoarcere, la colţul lung, lăsându-l spectator pe Bornescu (78). CFR a fost la un pas să întoarcă rezultatul, dar Robert Maah a fost blocat în marginea carelui mare (81). CFR încheie un alt meci fără victorie în 2013, însă a practicat cel mai bun joc din retur.

*

PETROLUL PLOIEŞTI vs. CFR CLUJ 1-1

A marcat: Hamza (60) / Weldon (78)

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Manasse, Geraldo, Guillherme – Hoban, Marinescu – Sauvadet, Cristescu (53 Hamza), Grozav (58 Boudjemaa) – Bokila (63 Mojica). Antrenor: Cosmin Contra.
Rezerve: Povilas, Mustivar, Neag, Morar

CFR: Felgueiras – Panin, Piccolo, Rada, Sepsi – Obiora (67 Muniru), Mureșan – Hora, Rui Pedro (58 Weldon), Deac – Kapetanos. Antrenor: Paulo Sergio.
Rezerve: Stăncioiu, Maftei, Maah, Buș, Nuno Diogo.

Arbitru: Adrian Cojocaru

Stadion: “Ilie Oană” (Ploieşti)

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.