Horia Ţiril a fost schimbat din funcţia de administrator judiciar al “U” Cluj!

Publicat de Cosmin Lucaci  /   March 29, 2013 - 2:42 pm  /   Publicat în Sport  /   2 Comentarii
Horia Ţiril nu a mai fost pe placul creditorilor majoritari şi a fost înlăturat / Foto: (c) redacţiadeştiri.ro

Horia Ţiril nu a mai fost pe placul creditorilor majoritari şi a fost înlăturat / Foto: (c) redacţiadeştiri.ro

Inevitabilul s-a produs la Universitatea Cluj! Horia Ţiril, administratorul judiciar, al FC Universitatea Cluj S.A., a fost înlocuit, vineri, în urma Adunării Generale a Creditorilor. De asemenea, Florian Walter şi firmele sale au devenit, în urma întocmirii tabelului de creanţe, creditori majoritari.

De noul destin al echipei, în perioada de reorganizare, se va ocupa avocata Marieta Anastasescu, care reprezintă firma A&A Consulting IPURL Bucureşti, agreată de Florian Walter (RedacţiadeŞtiri.ro a scris AICI despre înlocuirea administratorului judiciar).

“E prima mea înlocuire de la o societate în insolvenţă. Rămân fan “U” Cluj, m-am molipsit de ideea U. Acum s-a constitut un Comitet al Creditorilor format din persoana fizică Florian Walter, Romprest service SA şi Direcţia finanţelor clujene. Mai anunţ că miercuri am reuşit să prelungesc contractul dintre club şi Cluj Arena SA pe sezonul viitor şi la fel cel cu baza Clujana. Azi U a depus dosarul de licenţiere la FRF chiar dacă mai trebuie o serie de acte. Salut fanii lui U”, a comentat Ţiril, conform ştiridesport.ro.

Interesant este că la Adunarea Generală a Creditorilor a participat, alături de avocaţii lui Walter, şi acţionarul Ioan Mărginean, dar şi reprezentanţi ai Cluj Arena şi ANAF.

Principalul motiv pentru care Ţiril a fost schimbat din funcţie a fost divergenţele acestuia cu reprezentanţii lui Floria Walter şi Ioan Mărginean, dar şi faptul că a încercat în dese rânduri să recupereze banii din drepturile TV. De altfe, fostul administrator a şi trimis o scrisoare deschisă către LPF, pe care o puteţi citi mai jos. Între timp, LPF a mai eliberat, zilele trecute, o tranşă de 200.000 de euro către Universitatea Cluj.

scrisoare deschisa LPF

Copyright © 2012 Redacția de Știri.