Florian Walter vrea să recupereze 15 milioane de lei de la “U”!

Publicat de Cosmin Lucaci  /   March 29, 2013 - 11:33 am  /   Publicat în slider, Sport  /   1 Comentariu
După ce a transferat gratuit 15 jucători la Petrolul, Walter vrea şi 15 milioane de lei de la  U / Foto: (c) redacţiadeştiri.ro

După ce a transferat gratuit 15 jucători la Petrolul, Walter vrea şi 15 milioane de lei de la U / Foto: (c) redacţiadeştiri.ro

Un episod important al istoriei clubului de fotbal Universitatea, intrat în procedură de organizare, se va desfăşura vineri, 29 martie.

În afara partidei din această seară contra Concordiei Chiajna, la Oradea va avea loc un alt meci cu “porţile închise”, care poate decide în mare măsură soarta “studenţilor”:

 

*

UPDATE. Conform tabelului preliminar de creanţe, publicat pe site-ul firmei Global Money Recovery IPURL, creanţa depusă doar pentru Florian Walter este de 15.287.725 lei, iar cea acceptată este de 7.654.698 lei. De asemnea, acţionarul majoritar, Ioan Mărginean, solicită 650.000 de lei.  Tabelul integral preliminar poate fi consultat mai jos.

Administratorul judiciar Horia Ţiril va găzdui la sediul firmei sale din Oradea, Adunarea Genereală a Creditorilor lui “U” Cluj, în urma căreia se va întocmi şi tabelul preliminar al creditorilor. Adică, la masa credală vor participa toate persoanele juridice şi fizice, inclusiv jucători şi angajaţi ai clubului, care vor să îşi recupereze restanţele financiare şi salariile de la club. Aministratorul Horia Ţiril are de analizat în timp record peste 100 de astfel de dosare (declaraţii de creanţă).

Mai mult, la acest eveniment vor participa şi avocaţii lui Florian Walter, care vor solicita, cel mai probabil, înlocuirea lui Horia Ţiril, actualul adimistrator judiciar al clubului. Şansele ca reprezentanţii lui Walter să fie declarat creditor majoritar, în urma analizării actelor contabile, sunt foarte mari.

În aceste condiţii, “tabăra” Walter îşi va impune noul administrator judiciar agreat, chiar de vineri. Favorită este avocata Marieta Anastasescu, care reprezintă firma A&A Consulting IPURL Bucureşti, care a şi fost propusă de altfel în cerea de renunţare a lui Ţiril. Numele acesteia a fost vechiculat în dosarul “Mătuşa Tamara” al fostului premier, Adrian Năstase. Ţiril a solicitat înlocuirea sa la începutul acestei luni, motivând că va fi supus unei intervenţii chirurgicale, însă judecătorul sindic a respins cererea acestuia. De altfel, acutual administrator judiciar s-a confensat unor prieteni că nu mai doreşte să deţină această funcţie la “U”. Principalul motiv al deciziei sale este faptul că a întâmpinat multiple dificultăţi la Liga Profesionistă de Fotbal în recuperarea dreturilor tv (peste 1 milion de euro -n.r.), care nu a dorit să vireze banii în conturile lui “U”. RedacţiadeŞtiri.ro a scris AICI despre acest lucru.

Surse din cadrul clubului au confirmat pentru RedacţiadeŞtiri.ro faptul că Florian Walter, în calitate de persoană fizică, vrea să îşi recupereze cel puţin 15 milioane de lei, adică aproximativ 3,5 milioane de euro. Acestuia i se alătură şi firmele sale (Romprest, Eurogrup Clean Products, Walter Company, Bella Andra – n.r.), care ar fi creditat clubul cu alte două milioane de lei.

Actualul finanţator al Petrolului nu se opreşte însă aici. Walter are de gând să menţioneze în susţinerea declaraţiei de creanţă chiar şi banii pe care i-a dat pentru crearea de capital social, adică sume pentru care a primit acţiuni deja, care nu pot fi incluse în masa credală.

Mai jos puteţi consulta tabelul preliminar de creanţe al FC U Cluj

Tabel preliminar de creante FC U Cluj SA

Un comentariu

  1. Pingback: Horia Ţiril a fost schimbat din funcţia de administrator judiciar al "U" Cluj! | Redacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.