Universitatea Cluj, amendată cu 10.000 de lei şi de Jandarmerie!

Publicat de Cosmin Lucaci  /   February 28, 2013 - 4:37 pm  /   Publicat în Stiri recente  /   Nici un comentariu

Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca a decis să sancţioneze contravenţional clubul Universitatea Cluj, în urma vizionării materialelor video, de la partida de luni, cu Steaua Bucureşti.

Conform comunicatului Jandarmeriei, au fost sancţionaţi şi s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, pentru 3 suporteri.

– clubul F.C. Universitatea Cluj a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10 000 lei, în conformitate cu art. 10, alin. 2, lit a) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru faptul că nu a efectuat la intrarea în arena sportivă un control riguros al persoanelor şi bagajelor acestora, având ca scop împiedicarea introducerii în stadion a unor articole pirotehnice, astfel că în sectorul destinat suporterilor echipei gazdă s-au introdus şi folosit articole pirotehnice;
– pentru H.M.G. de 22 de ani, C.A.T. de 19 ani şi C.I.C. de 28 ani, toţi din Cluj-Napoca, s-au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de introducere, deţinere şi distribuire în incinta arenei sportive de articole pirotehnice, indiferent de categorie, faptă prevăzută de art. 35 alin. (1) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

– O.A., de 27 de ani din Cluj-Napoca, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei, în conformitate cu art. 20, lit. i din Legea nr. 4/2008 actualizată pentru „aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc”, iar ca sancţiune complementară s-a dispus interzicerea accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 1 an, conform art. 22, lit. d din Legea nr. 4/2008 actualizată.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.