Sindicaliştii de la Mechel se întâlnesc cu reprezentanţii Invest Nikarom la Prefectură

Publicat de Bianca Felseghi  /   February 28, 2013 - 12:18 pm  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Lucrătorii de la Câmpia Turzii au ieşit în stradă miercuri/ FOTO: radiocluj.ro

Lucrătorii de la Câmpia Turzii au ieşit în stradă miercuri/ FOTO: radiocluj.ro

Sindicaliştii şi foştii lucrători ai combinatului de industrie a sârmei de la Câmpia Turzii, deţinut până de curând de ruşii de la Mechel, au reuşit să forţeze miercuri o întâlnire cu autorităţile şi cu noii investitori. Protestul de la Mechel-Câmpia Turzii, când circa 100 de persoane au acuzat că nu li s-au plătit salariile compensatorii, în urma disponibilizărilor din ultimele două luni, au adus la Cluj pe reprezentanţii Invest Nikarom, societatea care a preluat activele Mechel.

Biroul de presă al Prefecturii a confirmat pentru RedacţiadeŞtiri.ro că sindicaliştii, ministrul pentru dialog social Doina Pană şi Olga Chumakova, directorul Invest Nikarom România se vor întâlni joi dup-amiaza.

Grupul rus Mechel a anunţat în urmă cu o săptămână vânzarea tuturor celor patru combinate din România către Invest Nikarom, societate înfiinţată în urmă cu 20 de ani de Victor Chumakov, tatăl Olgăi Chumakova, şefa reprezentanţei Mechel la Bucureşti.

Doi inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj s-au deplasat la Câmpia Turzii, în urma protestelor, pentru a verifica situaţia de fapt privind achitarea salariilor compensatorii datorate foştilor angajaţi. Câteva sute de oameni au fost concediaţi începând cu luna decembrie 2012.

Vom reveni cu amănunte.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.