Licitație de 21 de mil de lei la Consiliul Județean, anulată din cauza proiectantului

Publicat de Codruța Simina  /   February 04, 2013 - 9:42 am  /   Publicat în Exclusiv, slider  /   1 Comentariu
Horea Uioreanu a spus că licitația de închidere a rampelor de gunoi din județ va fi reluată / FOTO (c) Pagina de Facebook a lui Horea Uioreanu

Horea Uioreanu a spus că licitația de închidere a rampelor de gunoi din județ va fi reluată / FOTO (c) Pagina de Facebook a lui Horea Uioreanu

Proiectul de construire a Sistemului Management Integrat al Deșeurilor a mai primit o lovitură: licitația de închidere a cinci gropi de gunoi neconforme din județ a fost anulată. Valoarea acesteia se ridică la aproximativ 21 de milioane de lei fără TVA.

“Direcția de dezvoltare din cadrul Consiliului Județean mi-a comunicat că, în documentațiile făcute de către proiectant, cantitățile de materii prime și prețurile propuse erau cu 10% mai mari. Proiectantul, nu mă întrebați ce firmă, că nu știu, a recunoscut că a greșit. Urmeză să corecteze proiectul, pentru că, din păcate, legea nu-mi permite să schimb acum acest proiectant, dar nici nu pot să accept un preț mai mare, din start. Poate fi considerată o greșeală, dar poate și să nu fie. Așa că licitația a fost anulată”, a declarat Uioreanu pentru RedacțiadeȘtiri.ro. 

Uioreanu a recunoscut că anularea licitației înseamnă o nouă devansare a termenului final de realizare a SMID. “Nu pot să vă spun acum când va fi gata. Dar am găsit numai probleme la acest proiect”, a mai spus Horea Uioreanu.

Consiliul Județean (CJ) Cluj a scos la licitație închiderea și ecologizarea rampelor de gunoi neconforme din Turda, Câmpia Turzii, Dej, Huedin și Gherla. Prețul total estimat al lucrărilor a fost de aproximativ 21 de milioane de lei, fără TVA, iar costul lucrărilor este acoperit finanțarea obținută de administrația județeană pentru Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, finanțat POS Mediu, axa prioritară 2, dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor istorice contaminate.

Licitația a avut loc în 29 ianuarie, însă a fost anulată. Construirea SMID este blocată și din cauză că lucrările la primul Centru Integrat au fost suspendate, când firma Confort SA, a milionarului timișorean Georgică Cornu, a intrat în faliment. Între timp, CJ Cluj a negociat preluarea consorțiului care construiește Centrul de către firma Atzwanger. RedacțiadeȘtiri.ro a relatat despre asta aici.

Vom reveni cu detalii.

Un comentariu

  1. Pingback: Centrul de management integrat al deșeurilor trebuie finalizat până la 31 decembrie - Redacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.