Eşec în dialogul social propus de Prefectură: noii proprietari ai Mechel nu au bani

Publicat de Bianca Felseghi  /   February 28, 2013 - 6:09 pm  /   Publicat în Local, slider  /   1 Comentariu
Sindicaliştii de la Mechel n-au obţinut nimic în urma Comisiei de dialog social de la Prefectură / FOTO Tiberiu Matei (c) redactiadestiri.ro

Sindicaliştii de la Mechel n-au obţinut nimic în urma Comisiei de dialog social de la Prefectură / FOTO Tiberiu Matei (c) redactiadestiri.ro

Comisia de dialog social de la Prefectura Cluj s-a dovedit a fi un eşec: noii proprietari de la Mechel nu au putut preciza un termen până la care îşi vor achita datoriile faţă de cei peste 720 de angajati disponibilizaţi din decembrie în februarie. Reprezentantul angajaţilor daţi afara, liderul de sindicat Ioan Pascu a declarat, la finalul şedinţei:

“Nu s-au angajat la nimic. Eu nu am încredere în nimic. Categoric nu vom aştepta data de 15 martie, dată până la care reprezentanţii firmei au spus că fac eforturi să repornească activitatea unei părţi din combinatele preluate în România, pentru a face rost de bani. Din data de 4 martie, luni, noi îi vom acţiona în instanţă pentru nerespectarea contractului colectiv de muncă”, a spus Pascu.

El a mai precizat ca oamenii de la Campia Turzii sunt disperaţi şi că nu vor aştepta încă două săptămâni ca să vadă dacă îşi vor primi banii, ci vor sta în stradă. De altfel, o parte din cei care au protestat ieri la Mechel s-au aflat şi azi în faţa fostului Combinat al Sârmei, cu toate că, în urma presiunii, noii angajatori au platit bonurile de masă în mai puţin de 24 de ore de la declanşarea conflictului. Cei doi reprezentanţi ai Nikarom Invest, noul acţionar majoritar al Mechel, Oleg Svedakov şi Olga Chumakova nu au dorit să facă nicio declaraţie la încheierea şedinţei de la Prefectură.

“Colegii ruşi ne-au confirmat că nu vor sa închidă Câmpia Turzii, dar se confruntă cu o situaţie excepţională. Conturile lor sunt blocate, nu au surse de finanţare, trebuie să-i înţelegem”, a comentat prefectul Vuşcan.

Aceleiaşi poziţii de non combat s-a raliat şi ministrul dialogului social, Doina Pană, prezentă la Cluj. Acţionarii ruşi au mai arătat în timpul discuţiilor că ar putea introduce în faliment combinatul de la Câmpia Turzii, “în 5 zile”,  dar că nu se doreşte acest lucru.

Un comentariu

  1. Pingback: Protestatarii de la Mechel deviază traficul de pe drumul european E60 | Redacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.