Impozitele pe clădiri și terenuri se indexează cu 16% la Cluj-Napoca

Publicat de Codruța Simina  /   January 31, 2013 - 5:11 pm  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Consilierii locali ai USL s-au abținut de la votul privind indexarea impozitelor locale / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Consilierii locali ai USL s-au abținut de la votul privind indexarea impozitelor locale / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Consilierii locali ai USL și cei ai PDL s-au contrazis mai bine de 50 de minute pe proiectul de Hotărâre privind indexarea taxelor locale, referindu-se de mai multe ori la problemele “clujeanului împovărat”. În final, consilierii locali ai PDL au votat pentru indexarea taxelor și, în același timp, pentru sesizarea neconstituționalității Ordonanței în baza căreia au decis indexarea taxelor. Consilierii locali ai USL s-au abținut de la votul proiectului de Hotărâre.

Discuțiile s-au purtat în jurul retroactivității unei Ordonanțe de Guvern din 23 ianuarie, care interzice administrațiilor locale care au arierate să păstreze nivelul taxelor la cele din 2012. Consilierul local Claudia Anastase a subliniat că nu poate fi vorba de retroactivitate, atâta timp cât Ordonanța din 23 ianuarie începe să producă efecte doar din 1 februarie. Ea a fost contrazisă de consilerii PDL Ovidiu Turdean și Radu Moisin.

În mijlocul dezbaterilor, consilierul Adrian Popa a propus ca CLC să sesizeze Avocatul Poporului asupra neconstituționalității Ordonanței 8 din 23 ianuarie, 2013, însă președintele de ședință a precizat că propunerea lui Adrian Popa nu este un amendament la proiectul de Hotărâre, ci doar o “propunere”. Consilierii USL au anunțat, unul după altul, că nu participă la votul propunerii. În final, cu votul consilierilor PDL, indexarea de 16% a impozitelor pe clădiri și terenuri a fost aprobată.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.