Consilierii locali votează a treia oară, în două luni, nivelul taxelor locale

Publicat de Codruța Simina  /   January 31, 2013 - 2:48 pm  /   Publicat în Local  /   Nici un comentariu
Consilierii locali dezbat din nou nivelul taxelor locale / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Consilierii locali dezbat din nou nivelul taxelor locale / FOTO (c) redactiadestiri.ro

Primăria din Cluj-Napoca revine, din nou, asupra proiectului privind păstrarea taxelor locale la nivelul celor din 2012, după ce o Ordonanță a Guvernului obligă autoritățile care aveau arierate la începutul lui 2013. Primarul Emil Boc a explicat că a primit din partea Ministerului Finanțelor Publice o notificare în care se afirmă că datoriile pe care le au asociațiile de locatari pentru proiectele de reabilitare termică a blocurilor se consideră ca fiind arierate, deși, tehnic, acestea nu sunt datorii ale Primăriei.

Astfel, Emil Boc a anunțat că va prezenta joi, 31 ianuarie, consilierilor locali, un proiect de Hotărâre în care aparatul de specialitate al Primăriei recomandă indexarea taxelor locale cu 16%, așa cum a fost dictată de Ordonanța 8 din 23 ianuarie, care prevede obligativitatea indexării taxelor petru administrațiile care au arierate.

Primarul a mai subliniat că, în opinia sa, Avocatul Poporului ar trebui să atace această Ordonanță, care are efecte retroactive. Dealtfel, Boc a transmis o solicitare publică Avocatului Poporului, în acest sens. Primarul a mai spus că decizia finală asupra măsurilor ce vor fi adoptate aparține consilierilor locali clujeni.

În decembrie, consilierii au decis ca nivelul taxelor să rămână la anul 2012, iar la mijlocul lunii ianuarie, în aceeași ședință, au decis indexarea și apoi revenirea la valoarea din 2012, după o primă Ordonanță a Guvernului, care lăsa la latitudinea administrațiilor locale să decidă dacă indexează sau nu taxele. Ulterior, Guvernul a revenit apoi cu noua Ordonanță din 23 ianuarie, în care a precizat că doar administrațiile fără arierate pot decide păstrarea nivelului taxelor. Azi, Primăria Cluj-Napoca, în lumina noilor prevederi, propune din nou indexarea taxelor locale cu 16%.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.