Atrium Center a solicitat avizul de mediu pentru a construi un centru de afaceri pe locul fostei fabrici Someșul

Publicat de Codruța Simina  /   January 31, 2013 - 10:18 am  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
În locul fostei fabrici Someșul se va ridica un nou centru de afaceri / FOTO (c) cauta-imobiliare.ro

În locul fostei fabrici Someșul se va ridica un nou centru de afaceri / FOTO (c) cauta-imobiliare.ro

Societatea Cluj Atrium Center a solicitat, la finalul lunii ianuarie, Agenției pentru Protecția Mediului din Cluj eliberarea avizului de mediu pentru a demara, în sfârșit, construirea unui centru comercial și de birouri în locul fostei fabrici Tricotaje Someșul. Proiectul este certificat urbanistic de către Primăria Cluj-Napoca încă din luna mai a anului 2012, și prevede construirea unui centru de afaceri cu spații comerciale, spații de birouri și un parcaj subteran pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, la numărul 77.

Terenul fostei fabrici Someșul a fost achiziționat în 2007, în plin boom imobiliar, de către Atrium Centers, care intenționa să construiască pe suprafața de 2 hectare, un mall, finanțat de fondul de investiții Dawnay, Day Carpathic. Anul trecut, Ziua de Cluj a relatat despre vânzarea proiectului către fondul de investiții sud-african NEPI și omul de afaceri timișorean Ovidiu Șandor.

Potrivit proiectului inițial, construcția ar fi trebuit să se întindă pe 90.000 de metri pătrați, și să conțină 120 de spații comerciale și un cinematograf de tip multiplex.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.