Alin Tișe se angajase, în 2010, să devieze Centura Vâlcele-Apahida pe banii clujenilor

Publicat de Redacția de știri  /   January 30, 2013 - 3:59 pm  /   Publicat în Stiri recente  /   1 Comentariu

Fostul președinte al Consiliulu Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, actual senator de Cluj, știa din 2010 de problema de proiectare a pistei de 3500 de metri a Aeroportului și de faptul că, odată prelungită de la 2100 de metri la 3500, aceasta va ajunge în zona centurii ocolitoare Vâlcele-Apahida. O dovedește un document semnat de Alin Tișe în 2010, și care reprezintă o solicitare transmisă Ancăi Boagiu, la acea oră ministru al Transporturilor.

În 2010, când proiectul de prelungire al pistei Aeroportului Internațional Cluj era la stadiul de Plan Urbanistic Zonal, actualul senator Alin Tișe a semnat solicitarea de aprobare a acestuia. În cerere se menționează explicit că, atunci când pista se va prelungi de la 2100 de metri la 3500, “Consiliul Judeţean Cluj se angajează să facă demersurile necesare devierii parţiale a unui tronson din Varianta ocolitoare Cluj-Est înspre Apahida. Pentru prima etapă a Pistei la 2100 de metri ce urmează să fie începută în acest an, nu este necesară nici o intervenţie asupra centurii ocolitoare existente”.

În ultima săptămână, presa locală și centrală a relatat că noua pistă a Aeroportului se intersectează cu centura Vâlcele-Apahida. Informația a fost confirmată atât de directorul Aeroportului, cât și de actualul președinte al Consiliului Județean, Horea Uioreanu. Pe de altă parte, Tișe a transmis un comunicat de presă în care a spus că nu cunoaște situația și că, oricum, alte instituții au gestionat cele două proiecte menționate.

În replică, CJ Cluj a transmis documentul din 2010, semnat de Alin Tișe.

Un comentariu

  1. Codruța Simina 30 January 2013 6:54 pm

    Rugămintea noastră este să nu jigniţi în comentarii, sau să folosiţi termeni rasişti. Astfel de comentarii nu vor fi validate. Mulţumim!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.