“Tartuffe” este premiera care deschide anul 2013 la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca

Publicat de Bianca Felseghi  /   December 28, 2012 - 8:55 pm  /   Publicat în Cultură, slider  /   1 Comentariu

Prima reprezentaţie cu Tartuffe a avut loc în 1664 /FOTO: fr.wikipedia.orf (c)

Spectacolul “Tartuffe” de Molière, în regia lui Laurian Oniga va avea premiera în 27 ianuarie 2013. Comedia scrisă în secolul al XVII-lea, despre impostorul care se ascunde sub masca religioasă, a fost cenzurată imediat după prima reprezentaţie.

Din distribuţia spectacolului de la Cluj fac parte, Irina Wintze, Dan Chiorean, Romina Merei, Ruslan Bârlea, Eva Crişan, Silvius Iorga, Emanuel Petran, Ovidiu Crişan, Adriana Băilescu şi Miron Maxim.

Primul spectacol din 2013 programat este o premieră din 2010, desemnată la vremea respectivă drept comedia anului, “Visul unei nopţi de vară”de W.Shakespeare, în regia lui Sorin Militaru.

Evenimentul are loc duminică, 6 ianuarie, de la ora 19:00. Acţiunea se petrece într-o singură noapte, cea mai lungă noapte din an, cînd imaginarul invadează realitatea. Printr-un contrapunct contrastant, Shakespeare opune nobililor de la curte, oameni din popor, care vor susţine o reprezentaţie în pădure. Sentimentele personajelor, transplantate în această ambianţă de vis sînt supuse celor mai neaşteptate reacţii, ele alternînd între iubire pătimaşă şi cruzime, uluitoare fiind uşurinţa cu care se trece de la o extremă la alta.

Spectacolul durează 2 ore şi 40 de minute, cu o singură pauză. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Ramona Dumitrean, Ionuţ Caras, Miriam Cuibus şi Elena Ivanca.

Programul integral al lunii ianuarie, poate fi citit aici.

Un comentariu

  1. Pingback: Regizorul Laurian Oniga: "Am devenit un teritoriu foarte propice pentru tartuffi" - Redacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.