Face-Boc. Top 10 metamorfoze în public ale primarului Emil Boc în 2012

Publicat de Bianca Felseghi  /   December 30, 2012 - 12:13 pm  /   Publicat în Exclusiv, slider  /   Nici un comentariu

Revenit în fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, după aproape 4 ani în administraţia naţională, Emil Boc a fost campionul apariţiilor publice în 2012. Pe cât de puţin iubit de mass-media a fost la Bucureşti în timpul mandatului de prim-ministru, pe atât de “media friendly” a (re)devenit fostul nou primar al Clujului, odată întors acasă. Boc pare răsfăţatul presei clujene, apărând în imagini care frizează, uneori, ridicolul.

Pe final de an, RedacţiadeŞtiri.ro a făcut o selecţie a celor mai spectaculoase apariţii publice ale lui Emil Boc pe care vă invităm să le şi votaţi, via Facebook. Boc a fost, de altfel, unul din primii reprezentanţi ai administraţiei locale din România care a apelat la o astfel de strategie de imagine şi publicitate gratuită în vederea acumulării de capital electoral.

Emil Boc vorbeşte la prezidiul MSU în faţa a 10000 de absolvenţi americani/FOTO: arhiva universitatii (c)

4 mai 2012. Emil Boc primeşte titlul de Doctor Onorific în Drept (Honorary Doctorate of Laws), o distincţie acordată pentru activitatea politică, guvernamentală şi universitară în SUA, la Universitatea de Stat din Michigan (MSU). El a ținut un discurs la ceremonia de absolvire a promoţiei 2012 de la nivel de masterat şi doctorat. Președintele MSU, dr. Lou Anna Kimsey Simon, i-a decernat titlul în fața unei audienţe formate din peste 10.000 de persoane.

Primarul eliberează în lacul Chios crapi/FOTO: pagina oficială de facebook (c) a lui Emil Boc

25 iunie 2012. Emil Boc eliberează în lacul Chios din Parcul Central mai mulţi peşti, în cadrul unei acţiuni “are balta peşte”. Boc a explicat didactic ca peştii sunt importanţi pentru ecosistemul lacului pentru că mănâncă plantele de pe fund. Chiosul a fost populat cu 400 de crapi, iar pescuitul este interzis.

 

Emil Boc între absolventele de clasa a 12.a/ FOTO: pagina oficială de Facebook a primarului (c)

10 iulie 2012. Emil Boc se fotografiază cu 4 dintre absolventele care au reuşit să obţină media 10 curat la examenul de Bacalaureat, sesiunea din vară. Primăria le oferă o vacanţă de 10 zile la mare, câte-un tort şi o diplomă, dar şi o amintire de neuitat alături de primarul Clujului. Pentru restul lucrurilor, există Mastercard :).

 

Un bebe un pom. Şi o poză cu primarul/FOTO: Facebook oficial al lui Emil Boc (c)

1 august 2012. Emil Boc re-anunţă programul “Un bebe un copac” iniţiat de Primărie în 2005. Pentru fiecare copil născut din septembrie încoace, Primăria va planta un tei, arţar, stejar sau frasin, dacă părintele doreşte să-şi exprime această opţiune la ridicarea certificatului de naştere. Părinţii pot alege specia şi unul din cele 72 de locuri în care să fie plantat copacul cu numele copilului lor. Boc a exemplificat procedura alături de mai mulţi părinţi, lăsându-se fotografiat ţinând în braţe bebeluşi.

 

FOTO: Tiberiu Matei (c)

 

 

4 septembrie 2012. O zi ca oricare alta, dar una specială pentru Emil Boc în agenda căruia a fost bifată inaugurarea skateparcului din Parcul Rozelor. Primarul s-a suit pe o placă, vorba vine, ca să testeze calitatea lucrărilor executate. Câteva zile mai târziu, între 7-9 septembrie în SkateParcul Rozelor s-a desfăşurat competiţia Transylvanian Rippers pentru iubitorii unor astfel de sporturi. Amenajarea a costat aproximativ 800.000 de lei pentru 1000 de mp.

 

 

 

Primarul voinic/ FOTO: arhiva (c) redactiadestiri.ro

9 septembrie 2012. Început de toamnă încărcat pentru edilul Clujului. Emil Boc participă la Festivalul Internaţional de Gătit în Aer Liber, organizat pe platoul Polus Center. Alături de echipa de bucătărese de la restaurantul Primăriei, Memo 10, Boc îşi pune mânuţele la lucru în slujba realizării unei mămăligi gigant. El împrăştie jumările în straturi şi întinde pasta de făină de mălai cu o lopată specială, apoi ornează (tot cu jumări) cu meşteşug logoul restaurantului. Populaţia se îmbulzeşte să-l vadă pe Emil Boc încins cu un şorţ violet, iar el se răcoreşte la 35 de grade plus cu un păhăruţ de ţuică dat voiniceşte pe gât.

Emil Boc şi mămăliga/ FOTO: arhiva (c) redactiadestiri.ro

 

 

 

 

6 octombrie 2012. Cel de-al patrulea tramvai roz din cele 12 achiziţionate de Primărie de la firma PESA, ajunge în Cluj-Napoca. E o zi de sâmbătă, dar Emil Boc se dă în spectacol de dragul ziariştilor pe care i-a adus la lucru într-o zi liberă.

Emil Boc pe post de vatmatn/ FOTO: Tiberiu Matei (c)

Primarul s-a oferit să conducă tramvaiul. “Ăsta nu e cu pedale, aşa-i? Poftiţi în vagoane, urmează staţia Sala Sporturilor, cu peronul pe partea dreaptă. Ce trebuie să accesez ca să meargă înainte? Atenţie se închid uşile! Pedala de vigilenţă şi încet în faţă. Aveţi grijă domnişoară! Aş vrea să opresc. Frână. Nu e chiar aşa de greu, e mai uşor decât de condus o maşină“, a declarat el la momentul respectiv.

 

Locuitorii de pe Oaşului apelează la tradiţie pentru 3 km de asfalt/ FOTO: pagina de Facebook a primului (c)

 

28 noiembrie 2012. Boc este întâmpinat cu pâine şi sare de locuitorii de pe strada Oaşului bucuroşi pentru că Primăria a reuşit performanţa de a asfalta 3 kilometri de drum cu 17 milioane de lei. Strada Oaşului care leagă apendicele din zona bulevardul Muncii de comuna Chinteni este una din cele mai proaste străzi din oraş.

 

 

Primarul înconjurat de copii se bucură de luminiţe/ FOTO: Tiberiu Matei (c)

5 decembrie 2012. Emil Boc şi o mână de copii aprind, la ora 19.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, luminiţele de Crăciun. Oraşul e împodobit cu 8 kilometri de ţurţuri luminoşi, 12 kilometri de şiruri luminoase pentru arbori, 650 mp de perdele luminoase, 135 de figurine şi 74 de bannere luminoase de sezon. În premieră, în acest an, toate elementele folosite sunt cu LED ceea ce permite realizarea unei economii la energia electrică. Ulterior, din pricina suprasolicitării reţelei electrice din Centru, Târgul de Crăciun de la Conti este închis pentru că rămâne fără căldură şi electricitate. De la luminiţe.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.