Crăciunul în poveştile condamnaţilor de la Gherla. “Asta ne dorim cu toţii, să fim iertaţi” (I)

Publicat de Bianca Felseghi  /   December 22, 2012 - 3:06 pm  /   Publicat în Exclusiv  /   3 Comentarii

Un desen executat de deţinutul D.M.E., închis la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Gherla, în stare de arest preventiv. Îşi aşteaptă pedeapsa.

Penitenciarul Gherla a organizat un concurs de scris poveşti de Crăciun în care s-au înscris mai mulţi condamnaţi definitiv la închisoare.

RedacţiadeŞtiri.ro a primit acordul de a publica cinci dintre poveştile scrise de mâna deţinuţilor în care vorbesc despre viziunea lor asupra sărbătorii Naşterii Domnului şi le va publica în serial până în prima zi de Crăciun, 25 decembrie.

Cu toate că nu le ştim numele, ci numai pedepsele la care au fost condamnaţi, cuvintele pe care le-au înşirat stângaci pe hârtie sunt impresionante cu atât mai mult cu cât aceşti oameni îşi petrec sărbătorile singuri, în celulele lor.

D.M.E îşi aşteaptă încă condamnarea. Povestea lui de Crăciun – pe care o puteţi citi în varianta olografă în documentul de mai jos, vorbeşte despre magia care copleşeşte fiecare om, de la copii la adulţi. “Totul este ca un vis frumos pe care nu doar cei mici îl iubesc, îl iubesc şi cei mari care îşi dau frâu liber imaginaţiei şi vor să creadă. 

Cel mai important este faptul că această sărbătoare sfântă înseamnă Naşterea Domnului. Un eveniment care a schimbat cursul istoriei umanităţii, căci el ne-a oferit cel mai frumos dar, ne-a iertat pentru greşelile noastre, asta ne dorim cu toţii, să fim iertaţi“, scrie el.

I.G. a fost condamnat la 7 ani de închisoare. El scrie povestea “unui fulg de nea” care se îndrăgosteşte de un om: “A fost o dată, într-o împărăţie din înaltul cerului şi ploaie şi vânt şi frig. Şi, într-o zi însorită, dar geroasă toate acestea s-au unit şi au dat naştere unui fulg de nea. Strălucea ca o stea, era rece ca frigul năpraznic, se topea şi se transforma în ploaie şi numai soarele ştia să-l facă să zâmbească.

După ce a crescut puţin s-a dat binecuvântarea şi a pornit la drum în jurul pământului, pentru a găsi un alt fulg cu care se putea juca în linişte. I s-a spus să nu se încreadă în nimeni, să se ferească de căldură, să se asculdă de soare după-amiezile să nu piară, să se joace doar cu semenii lui şi atunci când va atinge pământul să se aşeze peste fulgul pe care îl va iubi o viaţă. Fulgul cu care avea să se topească pentru a se întoarce sus la cei ce i-au dat viaţă“…

Urmarea călătoriei fulgului poate fi citită, în scriitură olografă, în documentul de mai jos.

  • Cel de-al doilea episod, “Crăciunul are puterea deosebită de a face numai miracole” se află aici.

scrisori pentitenciar part I

Copyright © 2012 Redacția de Știri.