Consiliul Judeţean pregăteşte licitaţia pentru parcul fotovoltaic din Chinteni

Publicat de Codruța Simina  /   December 26, 2012 - 10:16 am  /   Publicat în Local, slider  /   Nici un comentariu
Consiliul Judeţean va finanţa crearea unui parc fotovoltaic la Chinteni / FOTO (c) newsbv.ro

Consiliul Judeţean va finanţa crearea unui parc fotovoltaic la Chinteni / FOTO (c) newsbv.ro

Consiliul Județean (CJ) Cluj pregătește licitația pentru proiectarea unui parc fotovoltaic de 5MW, în comuna clujeană Chinteni. Potrivit dispoziției președintelui CJ Cluj numărul 533 din decembrie, 2012, din Comisia de licitație a proiectului vor face parte arhitectul șef al Județului, Sanda Oltean, șeful serviciului de Lucrări și Achiziții Publice, Alexandru Creţu,  șeful serviciului Juridic, Contecios Administrativ, Ștefan Iliescu, și Cristina Șchiop, șeful serviciului Financiar – Contabil, toate aparținând CJ Cluj. Mariana Raţiu, directorul executiv al Direcției de Dezvoltare și Investiții a CJ Cluj, va fi președintele cu drept de vot al Comisiei.

Acordul de parteneriat pentru realizarea parcului fotovoltaic a fost aprobat de CJ Cluj în luna februarie a anului 2012, și poate fi consultat AICI. Cu o lună mai devreme, prin aprobarea bugetului general al CJ Cluj, tot consilierii alocau un buget pentru studiul de fezabilitate, proiectul tehnic și detaliul de execuție. Parcul fotovoltaic ar urmă sムaibムo capacitate de cinci megawați și va fi amenajat pe un teren de 100.000 metri păƒtrati.
Bugetul proiectului este estimat la douムmilioane de lei, bani din care au fost deja alocați 200.000 de lei.

În comuna Chinteni ar urma să mai fie dezvoltat încă un parc fotovoltaic, finanţat de la bugetul de stat, pentru care administraţia locală a depus deja un proiect de finanţare. Energia obţinută ar urma să deservească sistemul de iluminat public şi instituţiile publice din comuna.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.