“U” vs. Pandurii 1-1! Clujenii au fost egalaţi în partea a doua, după un ofsaid clar la Adrian Rusu

Publicat de Cosmin Lucaci  /   November 30, 2012 - 6:02 pm  /   Publicat în Sport  /   Nici un comentariu

Viorel Dinu a marcat cu capul împotriva Pandurilor, după ce în prealabil ratase şi un penalty / Foto: (c) Tiberiu Matei

“Alb-negrii” începeau prima etapă a returului Ligii 1 cu Pandurii Târgu Jiu, decişi să scape de “stigmatul” din tur, când imaginea echipei era asociată cu cea a fostului patron, a jocurilor de culise, ori a mizelor suspecte de la casele de pariuri. Începând de la meciul din etapa trecută cu rivala CFR, jucătorii au acoperit sigla ruşinoasă a fostului sponsor, cu o sintagmă care se doreşte una sinceră şi demnă: “ŞEPCILE ROŞII”.

Neplătiţi de mai multe luni şi în aşteptarea unui investitor salvator, jucătorilor de la “U” le-a mai rămas demnitatea de rămâne profesionişti şi de a juca pentru fani. Singurii care nu i-au abandonat. Cei aproximativ 2.000 de suporteri adunaţi vineri seara pe Cluj Arena se întrebau dacă urmează o nouă dezamăgire. Asemeni unui frate mai mare, pedagogul Marius Popescu a reuşit să îşi strângă în jurul lui jucătorii, pe care i-a făcut să înţeleagă ce înseamnă să evolueze pentru “U”. Iar aceştia par a fi asimilat lecţia.

Revelaţia turului, Pandurii, au început timorat partida. Răduţ a trimis din lovitură liberă de la 25 de metri, puţin pe lângă bara din stânga (min. 13). Clujenii au reuşit să îşi învingă tracul din startul partidei şi s-au avântat la poarta lui Mingote. Dos Santos a căzut în careu, după un duel cu Pleaşcă şi a obţinut un penalty pentru gazde (25). Viorel Dinu a pierdut lupta psihologică cu portarul şi a executat incredibil de slab, pe mijlocul porţii, Mingote arestând balonul (26). În tribune, jucătorul care abia avea bani de taxi, dar între timp îşi achiziţionase un BMW Seria 3, era pus la zid. Nu vă grăbiţi! Acelaşi Dinu avea să aducă liniştea în rândul fanilor. Paulinho a centrat perfect de pe dreapta, la bara a doua, de unde atacantul a reluat elegant în plasă (38). Era 1-0, iar Popescu încerca să îşi calmeze jucătorii.

Aflată în mare nevoie de puncte, Universitatea a încercat să îşi păstreze avantajul minim şi în partea a doua, însă Pandurii au reuşit să mute jocul în jumătatea lui Balauru. Cleiton a reluat peste poartă din 8 metri (47), apoi Voiculeţ a replicat cu un şut bine plasat, reţinut de Balauru (50). Brazilianul Cleiton s-a trezit din nou în faţa golului doi, însă experimentatul Mingote a respins din picioarele acestuia (55). Atacantul din ţara cafelei a exasperat pur şi simplu asistenţa, ratând din toate poziţiile. Scăpat a treia oară singur cu portarul, acesta s-a împiedicat şi a ratat pasa (66).

“U” Cluj a respirat când Pleaşcă a fost eliminat pentru al doilea galben, după un henţ evident. Contrar cursului partidei, oaspeţii au reuşit să egaleze, în urma celei mai controversate faze a partidei. Adrian Popa a marcat din interiorul careului dintr-o poziţie clară de ofsaid, trecută cu vederea de asistentul Iulian Radu (73). Banca clujenilor a luat foc! “Studenţii” au forţat egalarea spre final, însă portarul Mingote, salvat şi de bară (82) a făcut minuni. Spiritele s-au încins după fluierul final, când asistentul Iulian Radu a fost intimidat şi s-a refugiat în tunelul de la vestiare. Universitatea rămâne pe locul 15 în campionat, iar misiunea salvării de la retrogradare devine tot mai complicată.

“La mulţi ani, România!”

O partea dintre fanii Universităţii, cantonaţi la tribuna a II-a au dorit să transmită un avertisement clasei politice din România. “Nu vrem campanie de ziua naţională / Vrem reîntregirea neamului ca odinioară”, “La mulţi ani, România!”, au fost câteva dintre mesajele afişate de

*
UNIVERSITATEA CLUJ vs. PANDURII TG. JIU 1-1 (0-0)
Au marcat: V. Dinu (38) / Adr. Rusu (72)

“U”:  Balauru – Ciupe, Szilagyi, Christou, Nicola (80 Lupu)- Paulinho, V. Gheorghe, Ad. Popa, Alex Dos Santos (87 Năstăsie)- V. Dinu (64 Drăghici), Cleiton. Antrenor: Marius Popescu

Rezerve: Boșneag, Cucui,  Calcan, R. Iancu

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Mamele, Rusu, Vlad – Voiculeț (75 Ignea), Nistor, C. Cristea – Răduț (87 Avrămescu), Matulevicius, Al. Maxim. Antrenor: Petre Grigoraș

Arbitru: Iulian Dima. Asistenţi: M. Orbuleţ, I. Radu (toţi din Bucureşti)

Eliminare: Pleaşcă (69)

Rezerve: Lazar, Tătaru, Rada II, Avramescu, Boutadjine, S. Lupu, A. Ignea
Stadion: Cluj Arena. Spectatori: 2.000

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.