Devierea Someșului întârzie. Un vot le-a lipsit consilierilor județeni să permită demararea lucrărilor

Publicat de Codruța Simina  /   November 29, 2012 - 12:07 pm  /   Publicat în Local, slider  /   1 Comentariu

Prelungirea pistei Aeroportului mai așteaptă. Consilierii județeni nu au votat pentru demararea lucrărilor de deviere a Someșului / FOTO (c) ziarelive.com

Demararea lucrărilor de deviere a Someșului nu au trecut de votul consilierilor județeni, deși aceștia au votat de două ori proiectul de hotărâre, în aceeași ședință. Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a motivat că e vorba de o eroare tehnică a sistemului care înregistrează voturile și a cerut repetarea votului. Cu toate acestea, proiectul privind demararea lucrărilor, care avea nevoie de susținerea a cel puțin două treimi dintre consilieri, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Astfel, în urma votului, Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa nu poate începe implementarea proictului de deviere a Someșului în zona Aeroportului Internațional în același timp cu exproprierea terenurilor din zonă și lucrările la prelungirea pistei Aeroportului până la 3500 de metri.

“Păi da, mă încurcă. Noi avem tot, avem avizele, avem autorizații de construcție, licitația câștigată, dar nu putem începe. Acest vot ne-ar fi permis să luăm în administrare un teren din zonă, pe care să demarăm lucrările. Nu s-a putut”, a spus Dan Canta, directorul Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa.

Niciun consilier județean nu a avut obiecții asupra proiectului prezentat și, de asemenea, niciun consilier nu a formulat amendamente la proiectul citat. Cu toate acestea, din 29 deconsilieri prezenți, doar 24 au votat “pentru”, iar trei dintre consilierii PDL au votat împotrivă.

De devierea Someșului depind, ulterior, lucrările pentru prelungirea pistei Aeroportului, lucrări solicitate de majoritatea investitorilor care vin spre parcurile industriale Tetarom din Cluj.

Un comentariu

  1. Pingback: Devierea Someșului și prelungirea pistei Aeroportului, din nou în atenția consilierilor județeni - Redacția de Știri

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi făcută publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

*


*

Copyright © 2012 Redacția de Știri.